Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
trax:
Имам въпросче към тези които успешно реализират икономия с магнитите:
Освен поставянето на магнитите, правите ли някакви други настройки ?
Тоест интересно ми е да разчитам ли, че обработката на горивовъздушната смес с магнитите, ще повлияе до такава степен на горенето и изходящите газове, че благодарение на ламбдасондата компютъра на колата ще започне да подава по-малко гориво или трябва вмешателство и там ?
zxsec:
--- Цитат на: altium в Септември 13, 2008, 11:33:18 pm ---...
Двигателят работи доста по-меко от преди, пали много лесно на студено, не придърпва при ускорение на ниски обороти. Първоначално оборотите се увеличиха, но след това се намалиха под допустимото и понякога гасне. Ще разбера каква е точно причината, че ми е интересно.
--- Край на цитат ---
Колега при мен "симптомите" при двигателя са същите, само не съм забелязал в началото покачване на оборотите - само паднаха (с дизел съм), мислех да не съм притиснал много маркуча за гориво, но го проверих не е от него, ако ти хрумне нещо сподели ...
mitkon657:
--- Цитат на: getca в Май 28, 2008, 10:46:18 pm ---Здравейте...Що тъй не е актуален тоз руски език, да му се не види. Едно време се учеше в училище...Ще се опитам да предам смисъла на коментара от руския сайт. Човека обяснява, че когато е сложил магнити от двете страни с привличащи се полюси ефекта е бил нулев. Получил е резултат с едностранно странично разположени магнити - и двата полюса към горивния шланг. Разходът е паднал с близо литър на сто при спортно каране. Твърди, че колата става още по-пъргава и икономична след известен пробег.
Също е правил експерименти с питейна вода, като отново е получил най-добри вкусови качества при странично разположение на магнитите спрямо съда.
Е, това от мен. Надявам се да съм помогнал, макар, че предавам само смисъла на казаното.
--- Край на цитат ---
Едностранно странично разположените магнити не са точния превод!
Обърнете внимание на думата "боковой" това значи на български, че е поставил магнитите "странично", тоест нито със северния нито с южния полюс а със страната на призмата, която е между двата полюса и именно тя е обърната към горивопровода - това означава, че полето е аксиално - съвпада с посоката на потока! Добре е да се комбинира с перпендикулярно поле - за целта се поставят магнитите към тръбопровода с някой от полюсите, при това две двойки разположени на 90 градуса една спрямо друга. Тогава ще се получи магнитно поле с три вектора взаимно перпендикулярни един на друг и спрямо горивния поток. Смята се, че при тази "тримерна" конструкция се влиза в четвърто имерение и се черпи енегия от там.
nikurs:
Здравейте,
много съм кът с времето затова рядко решавам да пиша.
Защо сега пиша, ами защото се появи правилната посока, :) .
Искам само да отбележа, много по лесно ще се ориентирате как се поставят магнитите, ако
се прави едно просто чертежче. Тогава е по нагледно.
Относно четвъртото измерение, да не спорим дали четвърто, пето, или т.н.т. не е важно.
Важното е да се научим да черпим тази енергия която ни залива, но досега никой не забелязва.
И тук възниква въпроса защо чак сега я търсим, ами то е просто, притискат ни обстоятелствата т.е., всичко става все по скъпо.
Това беше лирическо встъпление.
Сега на въпроса.
В момента една фирма се опитва да внесе устройство за обработка на горивата, то е доста сложно.
Има микропроцесор който анализира и променя магнитното поле в зависимост от ситуацията.
И за да не съм многословен ще кажа за последно, понеже съм натрупал много инфо, и вече неуспявам да чета и превеждам всичко, ще открия нова тема, където ще сложа информацията.
P.S. Ефекта от магнитите е повече или по-малко в зависимост от тяхната ориентация. Искам да наблегна на термина ориентация. Лек ден.
smsi-h:
--- Цитат на: mitkon657 в Септември 19, 2008, 10:54:17 pm ---
Едностранно странично разположените магнити не са точния превод!
Обърнете внимание на думата "боковой" това значи на български, че е поставил магнитите "странично", тоест нито със северния нито с южния полюс а със страната на призмата, която е между двата полюса и именно тя е обърната към горивопровода - това означава, че полето е аксиално - съвпада с посоката на потока! Добре е да се комбинира с перпендикулярно поле - за целта се поставят магнитите към тръбопровода с някой от полюсите, при това две двойки разположени на 90 градуса една спрямо друга. Тогава ще се получи магнитно поле с три вектора взаимно перпендикулярни един на друг и спрямо горивния поток. Смята се, че при тази "тримерна" конструкция се влиза в четвърто имерение и се черпи енегия от там.
--- Край на цитат ---
Без нагледен чертеж трудно може да се добие представа за начините на разположение на магнитите. "Боковой" на руски, наистина е страничен, но зависи как се разбира понятието по отношение на поставянето върху тръбопровода. Буквално казано странично, би могло да значи и поставяне на магнитите от страни на тръбопровода, но според логиката би трябвало да се подразбира нещо друго, а именно обяснението на mitkon657. Mitkon657, перпендикулярното поставяне на магнитите върху тръбопровода има няколко варианта. Добре е да онагледиш казаното от теб с някаква схема, както обикновено прави Алтиум, за да разберем как най-точно си представяш ориентацията на магнитите спрямо "течението" или посоката на движение на флуидите, тъй като логично би могло да се допусне и перпендикулярно разположение на магнитния поток спрямо посоката на движение на флуидите, и заедно с това единият магнит да е ориентиран перпендикулярно спрямо другия магнит.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия