Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
elektros:
edin, не разбрах, ти метали под земята ли ще топиш или ще ги търсиш? ;D Наздраве!
edin:
Ще правя реплика на твоето колега ;) Наздраве!
elektros:
Наздраве на всички! С KING ROBERT ! Да сме Новата година здрави, по-добри и повече успехи за общото дело! :) Смърт за монополите! >:(
juliang:
Ужас ме хваща и бяс...
40 страници приказки, приказки и почти никакви чертежи и схеми. Не може да се работи по тоя начин :)
Моля, кажете: Вариант1, Вариант2 или Вариант3. Или някакъв вариант който не съм нарисувал? Ако е така - кажете как да го нарисувам, за да стане съвсем ясно на всички за какво се говори, а не всеки да си приказва това дето му е в главата, а накрая да се оказва че не е точно това.
Имам и въпрос - има ли значение откъде идва и накъде отива горивото. Макар че схемата която съм нарисувал е симетрична... знам ли вече... явно нищо не знам :)
Вместо да ям и пия аз качвам CAD софтуери и рисувам шаренийки... явно се запалих.
elektros:
Това, което гледам не знам как ще работи, такива конфигурации не съм пробвал, опитвал съм варианти, при които цялата страна на магнита е N, а срещуположния S, или другия вариант, при който има S срещу S. Може да опиташ с групи от магнити, но не трябва полетата има да се самоунищожават. Монтираш ги на горивопровода, само че на пласмасов маркуч, на метал нищо не правиш... При привличане на магнитите съм забелязал, че има по-голям ефект при ниски обороти, а при отблъскаване като че ли ефекта е на средни и високи обороти... Магнитите трябва да са от 7кг нагоре, с по-малки надали ще усетиш нещо. Ако имаш повторяеми условия на шофиране, слагай и засичай...В прамиз има подходящи магнити, прилична комбинация излиза около 50лв. Може да пробваш и на газ, и на дизел, и на бензин, ефект има навсякъде.
Не съм си играл много с магнити, може би има комбинация, при която ефекта е най-добър. Забелязъл съм, че определено има ефект в динамиката. На каква кола ще пробваш?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия