Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
juliang:
Засега идеята ми е една бутилка с ПБ за битови нужди с регулатор на налягането ... абе т'ва което се ползва за газов котлон. Все още мисля дали да оставя самия котлон или да сложа нещо, чийто пламък по-лесно ще се заснема, измерва по височина, температура и цвят. Между тях - вече ще тествам с мед, пластмаса, желязо, неръждавейка... ако ми избие чивията може и с оловни и позлатени тръби да пробвам :) Ще слагам магнитите и така, и иначе, и наопаки, и на обратно... :)
Така се надявам да постигна някаква опитна постановка от която да събирам емпирични данни. И резултатите ще са по-динамични - надявам се пламъка да се променя за секунди, а не за седмици както се обяснява че се наблюдава при поставянето на магнитите в автомобил.
Разбирате ли ... всячески се опитвам да избегна момента с теста с махалото... :) Ако пламъка покаже някаква физически измерима промяна - големина, цвят, температура - това вече е физическо доказателство, за което ще търся обяснение. И което би могло да се повтори на друго място от всеки желаещ. Но не мога да приема че съм "неподатлив на природните енергии" и при мен гадателското махало не върви и затова не съм постигнал оптималните настройки.
А ако пламъка не се промени изобщо, по никакъв параметър ... ако ще и Кошчей Бессмерний да дойде и да призове всички демони от отвъдното като свидетели че процеса се оптимизира ... това няма да промени песимизма от резултатите.
P.S. Електрос, имаш предвид това разположение ли? Ще му дам работно заглавие Вариант4 за да има някаква яснота кой какво цитира.
valex:
Честита Нова Година!
Здраве, щастие и успехи на всички!
И многоо... СЕ!
Мисля, че caduceus някъде в темата беше описал поставянето на магнитите. Или беше в неговивия сайт 'гаража'.
juliang:
Описания намерих много, от тоя и от оня... и всеки твърди че не работи, или че работи. Част от снимките са се изгубили (или са нарочно изтрити), други са рисувани сякаш от сина ми, дето е 3-ти клас, и честно казано не можах да се ориентирам.
Все пак мисля че нещата се правят от хора с някаква що-годе техническа образованост, и е нормално да се очаква те да могат да съставят чертеж, разбираем за други технически грамотни люде. Иначе всичко става някаква говорилня, където всеки тълкува "преразказа по картинка" на други както му е удобно и накрая нищо не се получава.
valex:
juliang
Все пак е търговски продукт. Искаш да му изядеш хляба? :P
juliang:
--- Цитат на: valex в Януари 01, 2014, 06:44:03 pm ---juliang
Все пак е търговски продукт. Искаш да му изядеш хляба? :P
--- Край на цитат ---
Никого не карам насила да споделя това, което не желае. Но ... ако не бъркам тук е "форум за СВОБОДНА енергия", а не място където някой да ни обяснява че единствено неговия продукт работи, но струва хх лева.
А и все пак аз се опитвам да подходя по малко по-научен начин. Описвам примерно " Налягане след регулатора 200 милибара. Материал на тръбата - еди-кво-си. Диаметър на тръбата 10 мм. Магнити насочени еди-как-си. Наблюдава се повишаване на температурата на пламъка с 100 градуса или увеличаване на пламъка с 5 см. Без магнитите пламъка спада с 5 см." Който не вярва - слага бутилката с газ, слага тръбите и мери. Опита ще му струва 5 лева без магнитите.
Щото ако погледнем в по-общ план - Кадуцеус (а и всички други) се опитва да "изяде хляба" на Лукойл, Петрол и Газпром, нали така? :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия