Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (112/145) > >>

DJmorpheus:
Здравейте,
Промених подредбата на магнитите на горивото, вижда се от снимката. Всички са с еднаква ориентираност спрямо тръбата на горивото, по моя преценка е S.
На въздуха са по предишната ми схема ориентирани N към филтъра.
Резолтата е никакъв, може би съвсем леко влошен.
При следващия опит смятам да махна тези на въздуха и да оставя само на горивото повечко на превличане, пък ще видим какво ще стане.

donhuann:
Здравейте,ще ви споделя нещо интересно от моите опити. Всички магнити които бях сложил около двигаделя са загубили силата си,явно се нагряват доста  :o колата както вървеше добре от раз се влоши,затова ги монтирах сега магнитите под купето на течната фаза на газта и резултата е мигновен отново тръгна колицата както преди  ;) ако слагате близо до двигателя магнити помислете как да ги топлоизолирате иначе се развалят.

DJmorpheus:
При течната фаза не си ли с медна тръба, това не е ли проблем?????
Аз все още не съм открил подходящата подредба, че да ги оптимизирам на студено.

markav:

--- Цитат на: DJmorpheus в Юли 05, 2011, 12:32:30 pm ---Здравейте,
Промених подредбата на магнитите на горивото, вижда се от снимката. Всички са с еднаква ориентираност спрямо тръбата на горивото, по моя преценка е S.
На въздуха са по предишната ми схема ориентирани N към филтъра.
Резолтата е никакъв, може би съвсем леко влошен.
При следващия опит смятам да махна тези на въздуха и да оставя само на горивото повечко на превличане, пък ще видим какво ще стане.

--- Край на цитат ---
Здравей колега. И аз в момента експериментирам с подобна подредба, но още нямам резултат за споделяне. Имам странното чувство, че си пообъркал ориентацията на магнитите, но може и да греша. При положение, че цветната част на стелката на компаса(предполагам е N) е привлечена от външната част на магнита, то последната би трябвало да е S. При това положение, според мен магнитите на горивопровода са обърнати с полюс  N към самата тръба.

Поздрави. :)

donhuann:
При мен този вид подредба нямаше ефект, подредете ги в една редичка но да са ориентирани - + - + - + (минус плюс),  по посока на преминаване на горивото със  S  полюса към горивото на разстояние не по малко от 3мм един от друг и ги топлоизолирайте задължително. Успех.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия