Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (111/145) > >>

donhuann:
Здравейте! Най после свалих разхода градско под 10/100 Комбинирах магнити с турбонатор,намалих подаването на газ,динамиката се запази обаче дори мога да кажа че колата върви по добре от преди. Сега ми харчи 8/100 градско и 6,5/100 извън градско при 110-120 средна скорост. Карам на пропан бутан,колата ми е опел вектра 1.6. Мисля да добавя озонатор и едни пластинки които видях да слагат над заднотото стъкло и пак ще дам резултат. Успех на всички  :o

caduceus:
Браво колега,
действай все така! Повече практика, по-малко приказки
Поздрави

vodoley71:
Здравейте скръндзи  :) (шегичка за настроение),

искам да споделя че при мен магнитите дават икономия около 9-10%.
първоначално бяха 4 магнита, после добавих още 2. Наредени са на ръб по схемата на
уважавания колега caduceus.Странното е че последователността на подреждане (S-N-S-N-... или N-S-N-S-....) оказва еднакво въздействие върху икономията, т.е. тя е все около 10%. Притесняваме , че не мога да определя енергийните Изток и Запад. А по мнение на caduceus, това е много важно. Правих опити с махало но......нищо. Тази СЕ, май не съм и симпатичен.
caduceus искам да те попитам смяташ ли че подредба с S полюса към горивото ще бъде по-ефективна от случайната (относно изток-запад полюсите), която съм направил в момента и ако има  как мога да огранича негативно въздействие върху колата или хората в нея, защото магнитите са ми под купето?

Искам да допълня още нещо. Смятам че независимо какъв е разхода на колата или големината на двигателя или нещо друго, то въздействието на магнитите върху икономията трябва да е константа в %.
Т.Е. дали ще караш спокойно някоя малолитражка и ще ти гори по каталог или се правиш на ...Мика Хакинен с BMW V6- 98г. , след като се постави някакъв оптимизатор, то икономията трябва и в двата случая  да е все-  х%.

caduceus:
Здрасти колега,
аз не разчитам на форума да ми прави оборот, тука пиша защото ми давате импулс да работя - и надежда, че все още не са измрели или избягали всички интелигентни хора в  страната. При магнитите, дори и да ги въртиш на случаен принцип, има голяма вероятност да уцелиш поне един позитивен полюс и да има някаква икономийка  :) Например от твоите шест броя статистически погледнато половината /три/ да са правилно обърнати, няма да ти е нула зарядът. Затова и имаш чат-пат нещо в плюс, както и повечето колеги. Това е все едно да сложиш в една кошница картофи и ябълки и да бръкнеш, пък по вкуса ще познаеш какво си извадил  ;D
Относно южния плюс - вероятно ще е така, макар и по-слабо. Обаче как се съвместяват два на отблъскване, евентуално шахматно ли да са, не съм правил опити. Има и друг важен принцип при моята подредба, който ще обясня в следващия ми подобен на предния пост. При еднаквите полюси не се наблюдава.
Относно негативното поле - простото, но не съвсем издържано решение да вземеш една алуминиева лъскава пластина, залепена отзад с някаква гъвкава пластмаса /последното е задължително!/. Пластината се огъва параболично на около 160-170 градуса. Сложи я между магнитната редица и купето, така че да отразява към пътя. Магнитите да не се допират директно до нея. Какво се получава? Комбинацията органика - алуминий създава прост оргонен диод, а лъскавата повърхност допълнително насочва негативното поле /то частично следва законите на оптиката/. С тази проста инсталация голяма част от полето ще е навън към пътя - е, не е идеално, но е повече от нищо.
Дано е станало ясно. Успехи!

ПП
Относно допълнението в поста ти, както казах вече, ще го изясним по-късно. Не е точно така  ;)     

vodoley71:
Благодаря caduceus!

макар едно голо благодаря, едва ли стига, затова ще допълня , че си едно богатство за форума.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия