Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
DOMIC:
Привет!
Нов съм не само за Вашия форум, но и за интернет пространството. Относно темата на форума, мисля, че е характерна за средностатистическия шофьор: минимум вложения - максимум ефект, което одобрявам и се надявам да е възможно.
В личен план: наскоро смених колата - слязох от дизелова фиеста и се качих на бензиново рено, като му сложих и метанов инжекцион. Монтьорите /евала майстори/ успяха да съберат в малкия багажник една 60 литрова бутилка, но я качиха нависоко, заради резервната гума и се оказа, че бутилката е на 1-2 см. от магнитите на високоговорителите, монтирани в задната част на купето, така че обработвам горивото с някакво магнитно поле, но не знам дали е полезно или вреди на работата на двигателя. Също така не знам дали ако махна говорителите ще има някаква разлика или те вече са намагнетизирали бутилката. Затова мисля да оставя говорителите и да експериментирам с тематична музика, както Масару Емото с водата: първото зареждане на бутилката с класическа музика, второто с хеви метъл, третото с рок балади и т.н. /ха-ха, шегичка/. А може би не?
Тази ситуация породи у мен съмнения дали не е необходима някаква предварителна диагностика, ако е възможна, която да установи дали уредите в колата, които излъчват някакво магнитно поле влияят на горивния процес. Съществува ли такава измерителна техника или друг начин /например радиестезия/ и някой правил ли го е досега?
Прочел съм целия форум и смятам, че някои от неуспешните /необяснимо защо/ опити с магнити по горивопровода са именно от такова естество.
Интересувам се някой има ли информация за обработка на метан с магнитно поле, предимство или недостатък е газообразното гориво, от значение ли е монтажа на метановите дюзи/при мен включването е на 2 см. от бензиновите дюзи/, някой експериментирал ли е с електромагнити и промяна на силата на магнитното поле с промяната на скоростта на движение?
Благодаря за вниманието.
mzk:
http://mazeto.net/index.php/topic,351.msg29042.html#msg29042
--- Цитат ---Важно уточнение към всички.
Като цяло, уредбите за LPG са проектирани да работят само със втечнен пропан - АГУ, бутилки с битова газ, парни котли на LPG и т.н.
В България е най порочна практиката - смесва се втечнен пропан и изобутан. Какво означава това и защо е така?
Изобутанолът при внос не изисква акцизи, внася се свободно или се произвежда свободно,
пропорцията при която се смесва е от 45% до 55% със втечнения пропан, в зависимост от сезона, лято-зима.
Съдържа много графитни частици, които са инертни, които при въздействие със магнитно поле се групират и създават потенциал.
Газовите бутилки, при проектиране са изчислени, да издържат налягане в съотношение течна/газова фаза - 1:1,3, т.е. пропан - бутана ако започне да се формира в газова фаза в бутилката, то бутилката ще издържи +1,3 от обема си, после се отваря предпазния или байпасния клапан.
При поставяне на магнити по бутилката, във всяка една точка със магнит, ще се съберат изопропанови
графитни клъстери, консистенцията на течната фаза се нарушава и преминава към газова, вдига се потенциала на бутилката спрямо земя...
Моля Ви, не слагайте магнити по газовите бутилки !!!
--- Край на цитат ---
DJmorpheus:
Здравейте отново,
Вчера монтирах и аз магнитите. На въздуха 8 магнита ориентирани N към въздуха и на разсотяние помежду им равно на тяхното, тоест отблъскват се. На горивото са три магнита разположени на късата страна, разсояние равно на тяхното и се превличат.
Качих се в колата и съм минал 270км до момента, 220 извънградско скорост 140-150км, и 50 градско. Нормално колата харчи при тези обстоятелства 11/14 съответно извънградкско/градско, това е без климатик с климатика +1 литър. Карах на климатик през цялото време, ботилката е 31 литра и все още има.
Все още ми е трудно да кажа дали има ефект :'(
donhuann:
Горивото е по важно. Там сложи повече магнити,един срещу друг със S полюсите да се отблъскват,другите наредби при мен нямаха ефект. Също ефект има само на горивото със N полюсите да се отблъскват. Успех :)
DJmorpheus:
????????? Ок ще пробвам колега.
Правилно ли разбрах колкото повече толкова повече ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия