Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
vitan:
Алуминия не се ползва за магнитен екран, а само за електрически… Това разбира се само от гледна точка на електротехниката.
@caduceus, ако не е тайна в бялата кутийка (оргонния акумулатор), има ли кристал?
Питам, защото имам кварцови пръчки и големи кварцови цилиндри. Може да ми дойде муза и аз да измисля някаква опитна постановка…
Чудя се само, алуминиевата дюза, откъдето се разпръсква пропан-бутана на двигателя, дали няма да има снижаваш ефект..
caduceus:
vitan
Обяснявам - доколкото мога и е разумно в настоящия момент. Бялата кутия не е оргонен акумулатор :) Там съм събрал няколко неща - първичен пасивен од концентратор, който може да е няколко вида. Магнит, кристал, даден минерал или специфичен материал. Целта е да се отдели от цялостното излъчване точно определен од спектър. Намира се в резонатор /не пирамида, друго е/. След това сигналът минава през усилваща од схема от няколко елемента. Тя е капсулирана неразглобяемо - с цел здравина, а и против прекомерно любопитство ;) Накрая сигналът минава през полиметален вълновод и се излъчва от подобни по структура , срещулежащи електроди, изолирани с пластмаса и алуминий. Горе-долу това е. Има модификации с допълнително захранване, ВН, приемна външна радиантна пластина и т.н. Работя активно, но нещата не са прости и дори малко отклонение разваля частично ефекта.
Ти си прави опитите, но се съмнявам само с кварцовите пръчки и цилиндрите да имаш осезателен резултат. Трябва количествено измерване и качествен анализ на од спектъра, както и специфично усилване през схема. Дюзата естествено ще ти пръска навън част от оргона /од/, това се оправя само с увеличаване на мощността на заряда. Чети за клетката на Джо, това е пътят. Моето е просто по-слаба, но по-лесна за изработка версия - без вода и на малко по-различни конструктивни принципи.
Успехи!
vodoley71:
caduceus, в един от твоите постове споменаваш за следния опит , цитирам :
" концентратор от алуминиева тел 1,30 м. намотана с 30 слоя полиетилен и алуминиево фолио, мислех да я залепя отвътре на пластмасовата броня та като я пече слънцето да зарежда концентратора. Предимствата са че не се вижда, няма да режа капака на колата както във варианта с гъбовия концентратор директно на мотора, има място колкото щеш под бронята... От него с един кабел до въздушния филтър в чиято кутия ще има обемна мрежа от алуминиев тел, за да отдава оргона на потока. "
Не си споменавал какъв е резултата.
Аз имам идея да направя нещо подобно - алуминиева тел намотана с 30 и повече слоя домакинска хартия и ал. фолио, т.е. нещо като тубовата обработка. Въпросът ми е : енергията от това дали да бъде отведена към въздушния филтър или към двигателя и свързващият кабел меден ли да е? и второ дали ще има смисъл ?!?
Благодаря предварително!
caduceus:
vodoley71
Направих го, нямаше осезаем ефект върху мотора. Да, тече оргон от него - но не е силен. Има и фактор "стоящи вълни", който не е отчетен тук. Изоставих идеята, защото попаднах на по-мощни методи. Концентраторът си стои в мазето ми, в един ъгъл :) Кабелът може да е меден, алуминиев, калайдисан и т.н. - важно е да няма загуби от изтичане вследствие остри ъгли и да е с оргонна изолация
Поздрави
vitan:
@caduceus, благодаря за отговора. В клетката на Джо може да има нещо, но щом света не е виждал репликации….
За тия Од/Оргонни/Етер концентратори мисля обемът е от значение (за да има ефект) - и резултата се изразява в пълното изгаряне на горивото. Повече от 20-30% едва ли. По-нататък е друг тип ДВГ (без бутала и колянов вал), за който пуснах като новина наскоро в съответния раздел на форума. Така мисля.
Иначе мислех да ползвам оргонен акумулатор и кварцовата пръчка да е начало на „вълновода”, но ще пробвам някога вероятно с чист Етер :) получен по електрически път. За сега гледам отстрани – по-лесно е :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия