Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (102/145) > >>

vodoley71:
Caduceus, искам да те попитам от какъв материал са горивопроводите на твоята каляска под купето.
Питам те защото аз съм със Ксантия 2.0 HDI и разположих магнитите , по твоята схема под купето. по пипане ми се струва че на мойта кола са метални с гумена изолация , но знам ли може и да греша.  Магнитите ги сложих преди два дни и за сега няма абсолютно никакъв ефект но съм и минал около 15 км.  Утре мисля да обърна  "уреда" в обратна посока , защото не съм сигурен да ли е поставен правилно. Ако се окаже че съм с метални горивопроводи ......ще трябва да режа   :(
Искам и да попитам ако зареждам горивото предварително в пластмасова туба за 20 л. по схема 6 магнита със сила на привличане 13 кг. , с какви темпове намалява енергизирането след наливане в резервоара ?

Допълнение: три дни след като сложих магнитите и изминати около 20 км. ,оборотите ми паднаха с около 100 ! По мнение на колегата Caduceus , това е показател за грешно сложени магнити. Затова и ги обърнах. Имам още един въпрос : мисля да сложа магнити и на външната страна на пластмасовия резервоар на моята Ксантия.Въпросът ми е каква да бъде тяхната конфигурация ? Дали да са на ръб или на цяла страна, и т.н. ?

Радeв:
Вчера сплесках PVC тръба, която да замени ламаринената всмукателна фуния на въздушния филтър. Запелих магнити от двете страни, но нямаше никакъв ефект от това! Тъй като беше много грозно /с тиксо и т.н./, върнах оригиналнала.  Искам да уточня, че вече паленето на газ вече е като на бензин  /без да съм въртял кранчетата/.
Ефект има от магнитите, но не трбва и да очакваме прекалено много!

Ето с каква конфигурация на магнитите според мене резултата е най-добър.

П.С. Миналата седмица пробвах да обърна един от  средните магнити в редицата на привличане, също така и отблъскване с N полюс, и двете конфигурации намаляват ефекта.

caduceus:
vodoley71
Не съм махал пластмасовите защитни летви под купето на моята и не знам какви са тръбите там. Метални с пластмаса отгоре не би трябвало да пречат, слагай каквито магнити решиш - няма проблеми. Има такива когато магнитът директно допира метал - става нещо като късо, когато са два един след друг и се губи од ефектът. Бях свързал с една медна тръба така едни по 13 кг сила на привл. и след време нямаше од въобще - разбрах го, след като се изгуби всякаква икономия. Свалих системата да я тествам на вода и о чудо - няма заряд хич :) Това с тубата е добра идея, но не е удобно - с моята 20 л. оргонизирана голямо разливане падна навремето и се умирисах на бензин - пък и пожароопасно. Зарядът се натрупва в зависимост от мощността на излъчвателя, а се разнася за няколко дни - най-грубо казано, ако е със заряд 10/10 за ден ще падне от разсейване на примерно 9, за два - на 7.5-8 и т.н. Заряд под 7 не ти върши голяма работа. Това е съвсем общо - зависи от форма на р-ра, обем, вид гориво и дори това къде си паркирал - ако си на минусова зона, тя ще го неутрализира сравнително бързо
Оборотите - първо се качват, после падат под първоначалните. Днес сложих нова експериментална система на въздуха, тези на св. ход се качиха първо със около 150-200 докъм 1000, а след 150 км паднаха до нормалните 800-850. Така трябва да е реакцията според мен. Понякога този цикъл е за 20-30км., зависи как се насища моторът - за въздух е повече време.
Относно магнитите на р-ра на Ксантията - при мен нямаше ефект, хем ги слагах както трябва. Имам съмнение, че резервоара е с двойно дъно за здравина - като чукна и кънти, а е пълен. Питах доста майстори, не знаят. Чукаха, слушаха и казаха че вероятно е така. Експериментирах с двойни пластмасови дъна и установих, че при тях се губи ефекта. Затова разработих излъчвател с проникващо,насочено  од лъчение - и се оказа, че можело  :) Работя по усилването на ефекта.

Radoslav

Много бързо минава въздухът и малка част от него има допир до тръбата. Има вариант със зареждане чрез пасивен допълнителен филтър, или чрез зареждане на модифициран прахов филтър,свързан с външен източник на од. За магнитите си прав - слаби оргонизатори са, аз затова ги зарязах и минах на други варианти.

Поздрави

donhuann:
radoslav. За какво се слага това фолио между двойките магнити. Така по голям ли е ефекта?  :)

Радeв:
За да пречи N полюсите на съседните магнити да се затварят през S полюса.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия