Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
caduceus:
Lancelot
Поздравления за мерака и резултатите,
пробвай как е като махнеш магнитите на въздуха, да останат само тези с N към горивото - много вероятно е ефектът да ти е същия, около 20% икономия. Начините за зареждане на въздуха и горивото с од са различни - заради скоростта и плътността на флуидите ;)
Успех!
Lancelot:
На горивото съм сложил 4 магнита. На въздуха съм сложил 6 магнита, защото там потокът е много по-голям. Освен това магнитите трябва да не са по-широки от сечението на маркуча на горивото и въздуха - както се коментираше по-рано по ръбовете на магнита полето е най-силно ;)
caduceus:
Колеги,
да докладвам междинни резултати от новия тип немагнитни оптимизатори :) Разработил съм три типа и ги тествам последователно:
1. зареждане на горивото с тръбни од излъчватели /външен монтаж, върху горивопровода - енергията се фокусира по централната ос/. Същото и за антифриза - на тръбата след радиатора.
2. зареждане пряко на горивото в резервоара /външен монтаж, проникващо од лъчение!/
3. зареждане на въздуха с биметален од филтър /вътрешен монтаж, във въздуховода след очистващия филтър/.
Всички устройства са активни, т.е. са свързани със самостоятелен излъчвателен радиантен възел - 1 и 3 чрез проводници, а при 2 е вграден в конструкцията. Всяко едно може да работи самостоятелно, но общото използване съкращава много времето за първоначално зареждане на ДВГ с од и съответно постигането на най-добри резултати. Засега 2 и 3 са тествани само в статично положение, но едва ли ще има изненади предвид натрупания вече опит по темата.
При тестовете с устройство 1 имам следните резултати:
Колата - "Ситроен Ксантия" 2,0 бензин, 16 клапана, 130 к.с., 1999 г., 186 хил км., зимни гуми.
Бензин - А95 Ромпетрол; Смесено каране - около 40 % градско, 60% междуградско - скорост 90-100 км/ч.
Стандартен разход при такъв режим - поне 8,5-9 л/100 км. /само градското е над 10! Още повече, че е много накъсано - по 5-6 км на ден и докато затвори смукача, си гори/. След слагане на у-во 1:
1. 12,7 л., 197 км., разход 6,44
2. 12,9 л., 205 км., разход 6,29
Така че нещата с икономията се въртят около 25-30 % - засега. И за да изпреваря критики, да кажа че по принцип си карам с не повече от 120 км - т.е. колкото и да жаля колата, няма как да има такива големи разлики.
Оказа се, че добавянето на мултивибратор на 60 кхц, 12 волта в схемата не дава голяма разлика спрямо работата без него - което е прекрасно и отново иде да покаже, че ключът от бараката не е в тока, а в радианта ;D Т.е. съм на прав път - дори на магистрала... Вижда му се края.
Тестовете продължават. Надявам се със всички девайси да сляза под 5/100 - минимална цел 40% надолу! След двадесетина дни ще докладвам пак, трябва да навъртя поне 1500 км дотогава.
Поздрави
smsi-h:
caduceus-е,
Само едно не разбрах. Как лъжеш компютъра за показанията на ламбда сондата след поставянето на оптимизаторите?
caduceus:
smsi-h
Просто съм монтирал нещата и те работят - не съм се замислял за сондата и компютъра. Но ти си прав - идва време да слагам схема за рязане на горивните импулси от задната им страна, както ме посъветва навремето lazy. Двигателят има доста мощност и това е вторият път на развитие - да се оползотвори повишената динамика като се намали физически горивния разход. Практиката ще покаже ще стигнем ли до автотермията накрая ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия