Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
barekov1:
Били споделил какви магнити си ползувал и колко. И как точно си ги наредил. Ако може и някоя снимка да качиш.
Аз тази седмица ще засека какъв ми е разхода на 700км. пробег. Така ще получа по голяма точност за разхода. След това ще сложа магнитите. И отново 700км.
ivotosod:
Ако все още не е ясно каво е разположението на магнитните полюси на Земята, ето една снимка от Интернет: http://avgit.blogspot.com/2010/12/blog-post_8351.html
Отделих много време да се запозная с всички експерименти на колегите от форума. Реших и аз да пробвам. Автомобилът ми е Дайхатсу Роки, дизел, с турбо, метален резервоар, метални тръби на горивопровода, двигателя и главата са чугунени.
Мисля да направя следното:
1. Залепям всички магнити от HDD, които имам на дъното на резервоара, като полюсите са ориентирани в една посока - "S" към всмукателната сонда;
2. Неодимни магнити от Прамиз(колкото може повече, според джоба) с кат.№ 06.009 върху филтъра, ориентирани с "S" към изхода от филтъра;
3. Отрязвам горивопровода преди ГНП и поставям неметална тръба;
4. Върху този участък поставям примерно 6 бр. магнити с кат.№ 06.010, ориентирани по схемата на колегата "caduceus"(вариант 2, като на колегата "altium")
5. Изчаквам два-три дни, подкарвам и замервам.
За въздуха - мисля да не правя нищо, защото турбото е точно преди всмукателните колектори. В този участък на двигателния отсек температурата е сравнително висока.
Ако имате някакви препоръки - пишете. Занимавката ще започна, като ми дойдат магнитите.
Успех на всички, които експериментират.
hijacker:
Здравейте колеги.
Поздравления за хубавия форум и интересните теми.
Точно тази тема е много интересна и я прегледах цялата.
Винаги ще се намери кой да оплюе една идея, и винаги ще се намерят и подръжници. Намирам го за нормално.
Основно имам няколко питанки за прилагането на магнитното поле:
1. Защо се наблюдава понижена работна температура на двигателя? Когато имаме най-добро изгаряне температурата следва да бъде най-висока. Съответно при по-богати или по-бедни смеси температурата е по-ниска.
2. Колегите, които се опитват да прилагат магнитно поле върху метална магистрала - при течна фаза на газта - колеги, колкото и магнити да има наредени по нея, в самата тръбичка следва да отсъства магнитно поле. Ефект - нулев.
3. Как може да се зарежда с оргон метален резервоар за бензин без да се демонтира целия? Поставянето на магнити от външната страна на резервоара имат ли изобщо някакъв ефект?
Имам монтиран 1 неодиев магнит на 20тина см преди инжекциона от няколко дни. Колата е мерцедес 190Е, 1.8 механична инжекция от 1990г.
Разхода й извънградско е, до 100км/ч, 7л./100км. 95Н. Предстои ми пътуване и ще засека с магнита.
Първите 2-3 дни след слагането на магнитчето оборотите на празен ход в покой бяха 1 идея по-високи +50/100. Днес изглежда се нормализираха. Това при всеки изглежда е различно?! Някакво обяснение? При едни са по-ниски, при други по-високи?
Интересното е, това, че от 2-3 месеца карам колата с малко по-бедна горивна смес, и съответно мотора градски цикъл загряваше максимум до 70-75гр. При същите външни условия, днес на -3 градуса околна температура, мотора загря до 80гр за същото време и същия път. Това вече ми направи впечатление! Забележително! ;-)
Като засека разход, ще споделя и него.
Нямам магнити след въздушния филтър. Ползвам ефекта само от намагнитване на горивото.
Поздрави,
–Николай
barekov1:
Здравейте! Дойде и моят час :). Днес сложих магнити и на моята кола. 1.6 бензин. Със всичките му електроники, и сензори. Проблема е, че Управляващия блок е сложен на самия двигател върху колекторите. Наложи се магнитите да ги сложа далеч от него, още преди филтъра. Разхода който засякох е 9л. на 100км. само градско каране. Магнитите са с кат.№ 06.010. Дадоха ми ги за 7.60лв. за 10 бр. Учудващо! Наредил съм ги по схемата по долу. Първоначално след като запалих колата не усетих разлика. Единствено като, че ли след студения старт газовете не миришеха толкова много. Но може и да си въобразявам. Предполагам резултат ще имам до няколко седмици.
barekov1:
Ето упътване и схема на един оригинален продукт. http://shop.new-energy21.ru/downloads/mag_act.pdf
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия