Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
pelo:
Колега miro13,
Не се ли вижда на снимката, че N и S полюси са обозначени!!! И кой говори за тях, пък и ние знаем що е то компас! Става дума за + и - полюси, които нямат нищо общо с N и S и най-важното - не съвпадат( проверил съм 30 бр такива магнити).
А конкретния ми въпрос кам caduceus е: + към маркуча ли трябва да е насочен или така както се вижда на снимката ( - , + успоредно на маркуча за гориво)
bdimov:
Здравейте,
Нямах възможност да прочета всички постове от темата , защото са доста а нямам нужното време. Играта с постоянните магнити е интересна. Искам да попитам обаче някой сети ли се да пробва с електромагнити, всевъжможни бубини тук-там , да им пуска постоянно напрежение , после да им пуска и пулсово-постоянно.
Ако някой е опитвал нека да сподели.
caduceus:
pelo
Въпрос на експерименти - аз ползвам 7 и 13 кг прамизки правоъгълни, с твоите кубични не съм тествал. Около правилно съставената система се образува двойна енергийна спирала, задържаща оргона - част от нея минава през вътрешността на горивопровода. Това на практика е оргонен пасивен концентратор с плюс частта в бензина, а минусовата е отвън. Така че - разсъждавайки от тази гледна точка, провери си кубовете и ще видиш че имаш още поне една двойка плюс-минус енергийни полюси :)
Успех!
bdimov
Сега си играя с електростатично концентриране на оргон и трансформациите му в по-ниски енергии, така че идеята с двете наслагващи се напрежения, от които едното пулсиращо е много на място. Така работят един куп СЕ устройства, само дето като се разглеждат от лаиците, се изпуска оргонната компонента - и става едно мазало, с невероятни ядрени теории и прочее дивотии ;D Така че - действай и ти смело, само гледай да не вкарваш и минус в ДВГ-то, че няма да има ефект - а ако вкараш пък само минус, ще е много интересен ;) Все нещо ще ти се счупи - което е било на път, ама се е крепило досега. Като ги говоря тия неща, вероятно Бате Гени ще ме почне пак с анкетите и невероятния си литературен стил, ама ще рискувам ;D ;D
Поздрави на всички
mi68:
Въпроса трябва теоретично да се изясни. Според мен се образува дясна тройка от три вектора, защото силите не са централни:
-вектора на магнитна индукция
-вектор на електрична индукция
-вектор на гравитационната индукция от тук три статики
-електростатика
-магнитостатика
-гравитостатика
С компас се определят полюсите на магнита N и S и вектора на магнитна индукция. Теоретично другите два вектора са на 90градуса и образуват дясна тройка като декартова кординатна система OXYZ (правило на дясна ръка мое мнение). Реално ъгълът е различен от 90 градуса но близък и затова се приема за 90 градуса. За + и - става въпрос, на колко градуса са орянтирани спряно N и S на показаните паралепипедни магнити? Предварително благодаря на колегите Пело и Кадицеус за практическата информацията.
pelo:
На кубичните магнити, които ползвам намирам два полюса + и - , които никога не съвпадат с N и S, така че са перпендикулярни на тях и два неутрални!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия