Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (89/145) > >>

краsik0:
За колегата caduceus
Здравейте!
Аз съм нов във форума от днес.
От няколко дни чета внимателно всичко на тази тема.
Колата ми е Фиат Пунто пълна инжекция с обикновенна газова+ламда контрол.
Поставих 2 бр. магнити на газопровода преди смесителната плочка и 2бр на въздуховода преди филтъра ,обаче
няма как да ги сложа след филтъра.
Магнитите са дълги около 10см и полюсите са им странично по дължината на оста.
Поставил съм ги странично съгласно припоръките във форума.
Разхода на газ градско в София е около 11л на 100км.
Многократно засичано в продължение на 3 г.
Днес заредих газовата бутилка до горе и ще направя засичане на разхода.
Имам питане към колегата Cadeceus.
Ще има ли той възможност лично да погледне разположението на магнитите преди да засеча разхода?
Не искам да изпадам в положението на някои колеги-сложих магнити-няма резултат.
Искам да съм сигурен ,че са сложени правилно, тъй като не са  от този тип   
който масово колегите слагат.
Та ако може малко помощ.
0878437700 ::)
lz1qu@yahoo.com

caduceus:
Здравей краsik0,
отговарям ти публично, защото може и други да имат такива магнити, или поясненията да са им полезни по някакъв начин.
За помощта - няма проблем, ще погледна. Все ще имам път до София тоя месец - от провинцията съм.  Какво ме притеснява:
1. Магнитите ти са 10 см дълги и трябва да се тестват - за енергиен полюс, а и с водни проби. Това досега съм го правил у нас със мои скалъпени устройства в кухнята на мивката  ;D Нямам практика с такива магнити, та не знам как ще е - само с прамизки с различна сила.
2. Имаш само два в редицата и то преди филтъра - това не е добре, защото хартията обира оргона и все едно нямаш нищо на въздуховода.
3. На газта са добре на течната фаза, само трябва да се ориентират правилно, но не е ясно какво имаш по ДВГ-то наблизо /имам предвид като излъчване/ и дали всичко друго ти е ОК. Имал съм случаи с недобре работещи мотори при които и системата няма очаквания резултат - малко странно, но факт.
Ще ти звънна и ще се разберем
Поздрави

краsik0:
 :)Здравейте пак!
Съгласно препоръките на caduceus махнах магнитите преди въздушния филтър_засега-.
Счупих единият дълъг магнит , определих отново полюсите с компас и поставих 2 бр. 2 см. дълги магнити на течната фаза на газта-т.е. на изходящата към изпарителя тръбичка от газовата бутилка.
Допълнително сложих още един дълъг магнит пак на течната фаза на газта -на тръбичката между изпарителя и ел. клапан.Не е показан на снимката
Още 2бр по- малки на газовата фаза -на маркуча точно преди плочката.Пак не са показани на снимката
Всички магнити са на ребро.....   НО....   за резулта ще пиша като изпразна газовата бутилка .Досега беше 11л на 100км градско в София
Ето и някои снимки..ако успея да ги кача обаче-2-3MB
Само на единият маркуч на газта-с червена боя е отбелязан S на магнита.
Очаквам и колегите да се включат със съвети и критики разбира се.
В критиката се ражда истината
 ???

краsik0:
Как се вмъква снимка?

От Администратора: по същият начин, както е показано на картинката.

!!!!!!!!!! Прочети правилата на форума и правилата за работа с изображения, намиращи се в НАЧАЛОТО на форума и с индекс на ВАЖНИ ТЕМИ: https://mazeto.net/index.php?topic=2422.0

Ограничавай се в пускането на дълги и безмислени цитати, особено ако не си писал твой текст след тях.

Редактирай си поста, прикачи картинката, махни тази и изтрий коментара ми.

bate Geni:
Привет на всички колеги!
Понеже не му разбирам много-много на тая пущина интернета, да попитам началниците - модератори или к`вито там се викат;):
не разбрах как мога (или не мога) да пусна анкета?
Идейката ми е такава: тази тема и без друго се размаза и разводни толкоз много (некои колеги карат без бензин, други без коли...., некой наобратно :o), че май е време за една анкетка:
Какви са вашите резултати по отношение на разход и динамика на автомобила след монтиране на магнити?
Някои възможни отговори:
1. Намален разход, повишена динамика;
2. разход - up, динамика - тоже;
3. намален разход, динамиката - и тя;
4. разход - нагоре, динамика - няма;
5. Нищо не става, батеее....;
6. Счупи се, мамка им... сега - дебитомер, и некви други боклуци ~ 1300 лв...
Дълбоко съм убеден, че админите ще намерят начин да диференцират отговорите в анкетата по критерий за монтаж на магнитите - аз предлагам лесните 2 варианта - по схемата на уважаемия колега Caduceus и по други такива....
Дали не е време да видим за какво си пилеем времето тук... или не му е времето още?
Админи, слънчица наши ненагледни, време ви е... покажете Могъществото си...  СЕГА... простосмъртните чакаме... (аз и баджанака, поне:) )
Целувки... и наздраве! :) :)
Е.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия