Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (88/145) > >>

EDM electronics:
Здравейте колеги!

Споделям моя "голям практически опит"  ;D, състоящ се в поставянето на магнити на горивото:

Колата ми е много стара, дизел, има изминати над 500 000 км., но въпреки всичко резходва 4.6 - 5,0 л/100 км. Резервоара е пластмасов, затова сложих магнитите на нафтовия филтър /той е метален/. Сложил съм около 15-20 неодимови магнита със сила 7,5 кг. Погледнат отстрани, филтърът прилича на таралеж. Снимка няма да поствам, че ме е срам, не съм мил двигателя от 3-4 год.  ;D. Не съм спазвал ориентация полюсите на магнитите, просто съм ги наредил хаотично, но разпределени все пак равномерно отвсякъде. Общия сбор на силата на магнитите, които съм поставил е 150 кг.

Постигнат резултат:

С 50 л. нафта измитах 1 150 км., да речем 60 % извънградско и 40 % градско, като 50% от пътя беше в Рила и Родопите, което прави 4,34 л/100 км. През планинския път често се кара на ІІІ предавка и много ниска скорост, както и доста каране по черни пътища, покрай язовири и т.н. Резултата показва намаляване разхода на горивото с около 10 %. Дали е добре или може да се желае още не знам, предвид ориентацията на магнитите.

Имам намерение да сваля разхода под 4л/100 км. Ще направя добавка, като поставя турбинен оргонен концентратор Шаубергер - Кадуцеус на въздуха в съчетание с магнити.

Моля колегата Кадуцеус да каже, от къде може да се снабдя с тънкото медно фолио, което виждаме на фотографиите му.

caduceus:
EDM electronics
Поздравления за резултата - 10 % не е много, но при хаотично полюсно разположение на магнитите вероятно не може да е повече. Относно фолиото - приятел ми го донесе, аз го ползвам само за тестови модели и не го препоръчвам за постоянно, защото то е като тиксо - с лепкав слой от едната страна, който май изсъхва с времето и може да се откъсне парче. Като се има предвид че системата е след филтъра, може да направи големи поразии в ДВГ-то... Ако се сложи преди филтъра пък - хартията гаси оргонния заряд. Така че правилният начин е или турбонаторът да е от медна ламарина, най-добре посребрена отгоре, или да е пластмаса със медно и после сребърно галванично покритие. Може и златно, ама е скъпо.
Поздрави

EDM electronics:
Здравейте всички!

Поставих преди въздушния филтър 4 бр. неодимови магнити по 7 кг., разположени на 90гр., с еднакви полюси и резултатът е: НИЩО.
Никаква промяна в разхода, дори забелязах леко покачване, явно съм карал по-бързичко последните 1 000 км. :D.

Ако някой знае да каже къде греша?  Оловни сачми да слагам ли?  Магнитите след въздушния филтър ли да бъдат?

nipo:
И аз сложих на Мицубиши Лансер дизел. Резултата е нищо......магнитите са 3,5кг 6 на горивото, 4 на въздуха неодимови от Прамиз. Сложени са по схемата на Caduceus. :(

caduceus:
Здравейте колеги,
щом нямате резултат, явно бъркате в едно или повече от следните неща:
1. Магнитите е добре да се слагат след въздушния филтър, защото при преминаването през многопластовата порьозна хартия оргонът се губи.
2. Сложените 3.5 кг магнити на нипо са явно слабички, особено на въздуха - там зареждат само пристенния вътрешен слой от потока.
3. Нееднократно съм отбелязвал, че няма как да ги сложите по моята схема ако не определите точно кой полюс и страна на магнита как е зареден оргонно. Така че - простото слагане на магнити с тясната страна към тръбата не е всичко което трябва да се направи за да имате ефект. Необходимо е да се наредят по специфичен начин енергийните полюси един след друг, особено когато магнитите са повече от два - да не говорим за шест.
4. Всяко разпределение на магнитни редици независимо от правилото на подреждане се тества на водна струя през опитна тръба, в която течението е подобно на течението на горивото при различни режими. Понякога има странни резултати в зависимост от типа на ползваните магнити и се налагат корекции, като се измерва степента на зареденост на изтичащата струя. Т.е. - работата не е "лапни, пийни и стани 100 кила"  ;D Има и други неща дотогава.

Изобщо колеги, вашата работа ми прилича на измерването на електростатичния заряд в средновековието - по това колко силно ще изкрещи слугата на графа като го прасне тока  ;D Дерзайте де, няма лошо - само не изхвърляйте бебето заедно с мръсната вода, защото сте си забравили очилата и не го виждате

Поздрави

ПП
Прост тест - ако всичко е ОК с подредбата, трябва да се качат в първите 15 км оборотите на свободен ход със 100-150, после след ден-два когато се насити частично с енергия моторът да паднат около нормалните и работата му да стане много тиха. Всичко друго показва че схемата ви не е правилна!   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия