Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
tdmer:
Моите магнити не са от HDD.
vitan:
Имам малолитражка на газ. Сложих 8 магнита на газовата бутилка отгоре шахматно. Само това. Магнитите са от хард-диск и са с магнита надолу, подложката нагоре. Магнитите са от 5 дена сложени.
Икономия не засякох, но определено МОЩНОСТТА се покачи. Понеже малолитражката иска за големите баири засилка, а често и по-ниска предавка: сега не съм сменял най-високата предавка по повод на височини. Натисках педала с „върха на обувката”.
Ще видим как ще е след 3 месеца на още по-дълъг път. :)
pbotev:
Привет на всички :) използвам магнити 06.010
1. за БМВ 520и 2 на въздуха и 2 на маркуча за газта след изпарителя и едно турбонаторче :) директно на колектора колата стана много по пъргава, и мотора се укроти.
2. за Мерцедес 124 200Д по 2 на въздуха и горивото и турбонатор преди въздушния филтър. Колата започна да работи много по тихо и да ускорява по-бързо. Подготвям да му монтирам 4 отделни турбонатори за всеки цилиндър директно след въздушния филтър - би трябвало да има по-голям ефект.
Относно разхода не съм го засичал но мислч, че е редно да намали.
tdmer дай повече инфо за тази медна тръба как се наелектризирва горивото в нея - сложил си и магнити отгоре ли? не ползваш ли само спирала както колегата cadoceus . От газовата бутилка до изпарителя е с медна тръба не може ли да се ползва тя директно?
vitan освен магнитите друго слагал ли си колега? Няма ли проблем с бутилката за газта
vitan:
@pbotev – само магнити отгоре на бутилката, както вече писах. Никакви други „подправки”.
Вероятно имам и 10-15% икономия (съдейки по стрелката на бутилката), но карах малко и не заредих на една и съща бензиностанция. Направо се изтормози колонката да препълни бутилката „до откат”. Така, че на практика нямам годно доказателство за икономия.
Двигателя си работи дори по-стабилно. :) Но може би истинските резултати ще ги чакам след 3 месеца :) Тогава, ако има яка икономия трябва колегата REBEL да бъде вписан в постиженията на форума. Така де, действайте да потвърдим :)
pbotev:
Здравейте отново колеги :)
Дайте идея какво да направя на другото ми бмв 725 тдс е мотора....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия