Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (83/145) > >>

ppankov:
@pbotev - колега при монтаж на турбонатор на всеки цилиндър, няма ли да се натовари колекторно-въздушния тракт? ! ??? Последно при мен на 124-ката, като тествах Гийт-Пантон реактор спуках смукателния колектор и се видях в приключения :) Идеята ми е, че с турбонатора е добре, но да не товариш смукателния тракт за да не стане като при мен :)

А аз лично на бавареца веднага бих монтирал турбонатор и магнити по провода преди гориво-нагнетателната помпа както и по резервоара :) Примерно 4 бройки по гориво-провода и от 6 до 9 бройки по резервоара и ако има положителен ефект скоро ще си проличи по работата на двигателя.
Хубаво е да знаеш какви са ти дюзите - пиезоразпръскващи или механични, ако са механични по тръбите за високо налягане по два магнита, ако са пиезо - магнитите далече от тях  :)
Но това са само предложения, сам си решаваш, щото после ще отнеса яко псуване  ;D

@vitan - колега внимавай с тази газова бутилка, магнитите създават статика сам си го знаеш...
Скоро минавал ли си на проверка за газовата уредба? Бутилката чие производство е? Колко е годишна е?
Иначе, щом има положителен ефект добре, радвам се  :) Както съм написал по горе, плътността на автогаз
по различните вериги бензиностанций е различна, добре е от едно и също място да си зареждаш и да си засичаш, т.е. там от където си най доволен :)

П.С.
Яко ме зарибихте с тези турбонатори, на cadaceus ли да пиша ЛС?

vitan:
rebel, поздрави.

Бутилката е нашенска на няколко години и е минавала на технически преглед. За сега е ОК. За статиката и магнитите е ясно, но да си призная - не съм навътре с евентуалните "приключения" конкретно.

Иначе всичките ми спестени пари "от банички" отиват в друго направление и нямам средства за "драйв" експерименти. Засечка ще правя след около 3 месеца. Ако няма голяма икономия вероятно ще се дължи на това, че високооктановия бензин има дълги "въглеродни вериги" (натрупващи Етер вероятно), докато при газта това е минимално. Ще поживеем, ще видим :)

pbotev:
Hi
@rebel какъв е този реактор за браунов газ ли става въпрос трябва да си усетил значителна мощност...
За 124 та ми сложих 4 турбонаторчета на колекторите след филтъра и оставих големия преди филтъра колата върви доста прилично за толкова тежко купе и 75hp.
За БМВ то 2.5тдс къде би монтирал турбонатор - преди въздушния филтър, или след турбината но да не земе да го издуха много надува.
За магнитите ще те послушам поръчал съм ги :) Даже мисля да сложа на въздуха тип 06.008 от прамиз. Относно дюзите механични са но тръбичките са метални ще има ли ефект .... но ще го пробвам
И относно тези магнити слагам ги с N към шъздуха и S към горивото до сега съм с магнити от типа 06.010 ТИ КАК ГИ МОНТИРАШ? Няма ли да е по ефектно ако ги монтираме както бе предложил колегата cadoceus....
Какъв ефект имат магнитите от HDD по резервоара - те са с два полюса от едната страна
Относно спирала - монтирал ли си
колега @cadaceus относно предложената от теб спирала по назад във форума  дай повече инфо

ppankov:
@pbotev - тука във форума има цял раздел за Гийт-Пантон реактор, виж там за да не спамя тука със офтопик.
Добре е щом 124-ката ти издържа колектора със всичките турбонатори на 75HP мотор.
Моя мотор е бензинов 136HP, 16V, 2000cm3 без турбо и в колектора е ураган :)
А за BMW-то не знаех, че е със турбо, най добре cadaceus да каже заслужава ли си изобщо турбонатор и къде да се разположи. На тръбите за високо налягане сложи магнитите на привличане а щом са метални още по добре, по горивопровода преди помпата ако ги монтираш със S на резервоара ги монтирай със N или обратното, но да не са по един и същи начин за да има разнородно зареждане, нали на това ни учи cadaceus:)
Теоретично, дифузното енергизиране трябва да се случи преди дюзите.
Поздрави

pbotev:
Hi Колеги :)
какво е разположението на магнитите Ви на въздуха и горивото - само от едната страна, шахматно или на 'нож'

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия