Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (79/145) > >>

caduceus:
Там на късата тръба след въздушния филтър, където бях сложил навремето двата малки магнита посоката е както казах. Иначе да, въздухът влиза първо в посока към шофьора, но при Ксантията се обръща на 180 градуса след филтъра и преди мотора - така че няма грешка :) Все пак, ориентирайте се по работата на ДВГ - ако има промяна в звука и оборотите след слагането на магнитите, вероятно е да сте уцелили подредбата и да има икономия. Без специфичните подробности, това е начина - с малко повече играчка
Поздрави

tdmer:
Здравейте,
нещо всички се поомълчеха, аз за сега продължавам да пробвам разни неща по темата. Вече монтирах спиралата на горивото и сега мисля как да направя това с въздуха, всъщност имам идея как да го направя, но има и няколко неясноти. Обръщам се към тебе колега, caduceus, би ли обяснил каква е твоята идея за енергизиране на въздуха. На мойта кола, а предполагам и на твойта има пространство между радиатора и двигателя в което може да се постави спирала със сечение на колекторите. Според теб какво трябв да е сечението за да е ефективна. Аз си мисля, че трябва да е колкото на оригиналните (в най- тясната си част), но тогава дали ще има достатъчно движение? От друга страна ако сечението е по- малко ще има движение но дали няма да спъва двигателя? Моята идея е да заменя колекторите и филтъра със спирала и два спортни филтъра, към които да докарам въздух от предната част под бронята, където е по-студен и има известни налягане породено от движението. Самата спирала мисля да е с малка разлика в сечението от край до край, като в най- горната си част да е колкото сбора на площите на двата филтъра, а за долната разчитам на твоето мнение. Имам и няколко идеи как да направя спиралата, но за сега ще трябва да уточня размерите и формата.
Поздрави на всички.

pbotev:
Здравейте на всички и честити Великденски празници!

Успях да прочета няколко пъти темата, страхотна е, колега tdmer ти до къде стигна дай повече информация. Доколкото ми стана ясно най- ефективно е поставянето на магнитите не със полюсите N и S към въздуха и горивото, а странично. Как намираш правилната положителна посока на магнитите да я разположиш към съответната тръба.

tdmer:
Здравейте, честит празник и от мен.
Колега, pbotev, ще се опитам да отговоря на въпроса ти с уговорката, че винаги има какво да се желае. Начина по- който съм поставил магнитите (описан в по- горните постове) при мен определено даде положителен резултат, но съвсем не съм изчерпал всички възможни варианти. При мен пак N е към въздуха, а S към горивото, само дето съм поставил повече магнити последователно за по- добър ефект. Относно това дали имам нови резултати за сега не. Това което съм намислил и описал последно изисква доста работа и средства и за сега се колебая относно ефекта който би имал. Честно казано много се надявах на коментари от участниците във форума но темата някакси позамря. В момента обмислям подробностите и най- вероятно ще си поиграя и както съм обещал само да имам резултат ще пиша. Извинявам се, че не е по темата но искам само да вмъкна, че преди няколко дена реших да махна турбонатора и веднага забелязах как колата стана по- тромава. Интересното е, че когато го поставих за първи път изобщо не забелязах разлика, всичко е на принципа на опита и грешката, повече опити по- добри резултати а и сега е най- добрия сезон за това. Това е от мен за сега. поздрави на всички. 

pbotev:
Hi  tdmer, темата и на мен ми хареса и е кофти, че мненията замряха но всеки си гледа интересите. Имам мерцедес 124 200D и едно бмв 2,5тдс и на двете сложих магнитите на въздуха съответно 2 на мерцедеса и 5 на бмв то насочени с N към въздуха и се усети разлика по работата на моторите и най вече на мерцедеса/наистина се укроти/. За бмв-то магнитите са преди въздушния филтър няма как след него и може за това да не се усеща много разлика. Бмв-то има и турбина ... Ще има ли ефект ако сложа и след турбината магнити и допълнителен турбонатор?...Имам и едно бмв 520и на жената мисля и на него да слагам но е с газ и магнитите могат да се монтират след филтъра а там влиза и газта Ще има ли ефект на вече смесени газ и въздух?....Мисля да слагам и турбонатор. Ти как си направил по стандартните схеми ли...  дай малко повече инфо за турбонатора сигурно той ще има повече ефект.
Относно разположението на магнитите - идеята ми беше не е ли по добре да се разположат на тънката страна както колегата caduceus... и аз съм използвал магнити 06.010

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия