Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (78/145) > >>

tdmer:
Здравейте колеги,
ще се опитам да обясня защо съм постъпил така с магнитите.
1. Както писах и преди нямам опит с постоянните магнити и този начин на шахматно поставяне ми се видя по елементарен, с по- малка вероятност да сгреша.Колега caduceus моите уважения към познанията ти но те не се постигат току така, само ти си знаеш колко безсънни нощи си изкарал пред книгите и опити. Предполагам това ти е и хоби защото иначе би се отказал от трудностите които съпътстват човек, захванал се с нещо по- нетрадиционно, с това съм се сблъсквал.
2. Магнитите които вземах мисля, че за този начин на монтаж не са от значение (вземах кубичните за въздуховода защото са по- силни), за горивото са от продълговатите. Нямаше как да преценя какъв е обхвата на действие на един магнит веднъж във въздушна среда, друг път в течна, възможно е да съм се престарал но това е въпрос на проби.
 Аз не знам дали бих се захванал толкова сериозно с това, че чак да навлизам на дълбоко в материята просто като изчетох темата ми се стори по- простичко, със всичките положителни резултати на колегите. Тези дни мисля да пробвам и други варианти и ако се получи някакъв положителен резултат ще пиша.
Успехи на всички...

tdmer:
Колега, caduceus,
 много бих искал да коментираш последната ми идея да енергизирам горивото по принципите на Шубергер. Какво имам предвид:
1. Да поставя медна тръба под формата на спирала, вертикално насочена на линията на горивопровода. Върху нея да навия последователно пластове бинт и кухненско алуминиево фолио, последния пласт мисля да е термошлаухка за да се запечета.
2. На мястото над спиралата върху капака да направя излъчвател, моята логика е такава: първи пласт (най- горен)- боята на капака, втори- метала на самия капак, трети- долния пласт боя, четвърти- алуминиево фолио, залепено от мен към капака, пети- топло и шумоизолацията поставена оригинално върху капака и шисти- пласт фолио, залепено върху изолацията.
Поздрави!

caduceus:
Здрасти колега,
доколкото разбрах, горивото ще преминава през спиралата-орак и трябва да се зарежда. Ти си пробвай де, но на база моята практика мисля, че:
1. За зареждане тип Шаубергер трябва по-висока скорост на потока - при горивото липсва достатъчна такава
2. Пасивното зареждане чрез оргонни акумулатори /орак/ дава ефект, но трябва време - виж тубовата обработка
3. Вертикалното разположение по принцип е правилно, защото оргонът има тенденция да върви нагоре - но поради горните две причини няма да има много какво да върви  ;)
4. Магнитната обработка е нещо като засилен орак, просто по-здраво и за по-кратко време тъпче енергията - затова се занимаваме с нея и има чат-пат по някой резултат  ;D Твоята схема май повече става за въздуха, там ще работи със сигурност - пробвай да монтираш и на въздуховода след като видиш как работи при горивото 
Успехи

tdmer:
Здравей, caduceus,
вчера започнах експеримента със спиралата, за сега без да я обвивам с пластовете, а само да я пробвам. Определено усетих някакъв ефект в ускорението и то осезаем, магнитите на горивото ги наредих в права линия на малко по- голямо разстояние и е възможно двете заедно да са оказали ефект. Както писах и преди нямам възможност да засека разхода за това сравнявам динамиката. Идеята ми да направя спиралната тръба като оргонен акумукатор е точно заради тази ниска скорост на горивото, а както ти каза единия процес се получава при по- висока скорост, а другия при по- ниска, та аз се надявам с комбинацията между двата да се получи някакъв ефект. За въздуха трябват доста по- големи сечения и не знам как ще побера такова устройства в двигателния отсек. Опитите продължават, а резултати ако има ще пиша.
Честит празник на всички. 

gost:
 Колега , стискам палци !  :)
 Честит Трети Март !  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия