Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
caesar:
Колеги здравейте и от мен. Скоро очаквайте резултати и от моето Хюндай купе, както и от още 2-ма приятели с други коли.
Та сега аз имам въпрос! Добре ще поставим магнитите отдолу на тръбопровода на горивото, но моите са метални. Това нали беше противопоказно, губеше се силата на магнитното поле от системата? Или аз греша? Защото ако може магнитите да се слагат и на метални тръби (каквито са моито от началото до края на бензинопровода) се улеснявам.
oniatam:
caesar - Нещо не си дочел май!
Няма автомобил който да не е с метални горивопроводи, аз поне до сега нито съм чул за такова животно нито съм виждал.
caesar:
Не аз май не чета... Къде съм написал, че не е с метални горивопроводи. Питам нали не можеше да се нареждат магнитите на метална тръба? Как да ги наредя отдолу, като са метални! ???
Fenzy:
Привет на всички. Разтоянията между магнитите на горивопровода колко трябва да бъдат? Аз все още не мога да се похваля с някакъв макар и минимален резултат.
BONETI:
Ще ви споделя един начин за здраво зареждане на въздуха.Взема се малко моторче(при мен е от видео),закрепя се оста му алуминиева пластинка огъната като ''П'' и на нея се закрепят два магнита (1-2)кг в двата и края.Моторчето с магнитите се поставя на входа на въздуховода..И може да си представите как при примерно 1800об/мин,въздуха предвижил се (2-3)см се пресича от магнитите 150 пъти!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия