Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (59/145) > >>

emm:
Здравейте колеги, не съм чел от доста време в форума и като гледам бая сте си побъбрили.
Моето наблюдение над новите автомобили е ,че са гола вода.... :D
1. Нямат никаква гаранция дали ще те закарат от точка А до Б.
2. Всички тези екстри по мотора, са направени да не си дръпнеш ръчно смукача.
3. Подръжката на един инжекцион е много сложна и скъпа.
4. По старите спортни коли, които използват карбуратори имат по-добри параметри за ДВГ от доста нови.
5. Авариният режим на компютара е гола вода, и помага при грешки или някой датчик със ниски стойности.
6.Има закъснение, при обработката на данните от работните датчици, и евентуално колата ще потегли както трябва.
7.А за чип тунинга, по новите коли имат "анти тунинг" система. Дори да си сложите чип тунинг ако се качите на една карбураторна наточена колица, ще разберете къде е разликата ;D
Абе със две думи, от карбуратора може да се извади доста повече, отколкото при инжекциона.
След 10г. ще има чисто нови коли и 30г. ха ха  ;D
Новите колички са много готинки, ама не могат да искарат 10г. а на горе немам думи. :P
Автомобилните компании, залагат на 5г. и на снобарията, че да има по голям оборот.
Много ми е готино, като издухам на магистралата някоя лъскава колица със моето Ренде 87г. и се пулят горките, та им се плаче.
Един пример.
Опел Вектра 2   2000куб и Вектра 1.8куб. 16кл. почти еднакви конски сили, ама въртящият момент е друг.
Това е моето мнение, естествено, че ще има и такива които смятат обратното, ама това си е истината ;D ;D ;D
Успех

caduceus:
FreeEnergy
Само с проба ще стане работата  :) Все пак - ако слагаш единичен магнит, гледай да е с S полюса към горивопровода, той дава + заряд, макар и по-слаб от ръбовия метод. Ако са няколко - карай по мойта методика
Успех

emm
Колега, дай мнение за модел свестна карбураторна колица - да си поиграя да стане само на оргон, ама да не е Лада :) Може и спортна, като са на по двадесетина години са и евтини. Мисля си напоследък за някоя Тойота или нещо такова, имаше и едни Рена Алпин едно време - бяха убиец - имам идея как да стане само на въздух, сега ще пробвам един нов материал за оргонен акумулатор с голяма ефективност и бързо насищане на средата

Поздрави

Smileface:
emm, недей така! Че новите коли са кекави знаем отлично. Механично са проектирани за по-къс живот.
Новите коли имат ЕCU не просто за да не се дърпа смукача, а за улеснение на водача. Ти пали, дърпай смукач зимата и успокоявай двигателя а аз няма да чакам и 5 секунди да загрее. Просто потеглям. Моята Омега е 88г. и има ECU. Трябва да разграничим коя кола е нова и коя е стара, както и какво е това животно ECU и за какво се бори.
Аварийният режим на компютъра е направен с цел просто да се придвижиш. Например компютъра не може да знае дали ти е "умряла" ламбда сондата. След като каквото и да промени в параметрите(гориво, аванс) нищо не се случва, ECU командва ДВГ-то да работи по горивна карта за "Авариен режим". Ако всичко ти е наред на автомобила няма да разбереш какво е авариен режим.
За всеки двигател си има ECU.
ECU се грижи за точното съотношение гориво-въздушна смес в различните режими на работа. Освен това при спиране на скорост дали е необходимо да влиза в цилиндрите гориво? Не е! ECU спира импулсите на дюзите докато оборотите паднат под1400. Със същата тази Омега от Пампорово до Асеновград за около 2лв. Имах инсталиран "CutOff" на газ. Emm, какво ще кажеш за асинхронното обогатяване. Или най-добре да те поканя на гонка със по-нова и аналогична на твоята карбураторна кола. Не само ще бъдеш победен, но и газоанализатора ще отчете повече вредни емисии от другия.
Не пиша този пост за да се заяждам, а за да променя кривите разбирания.

Хората кацнаха на луната, а ние още влакове взривяваме!

majorche:
Здравей caduceus
Мисълта ми беше да се направи нещо като клетка на Джо  на принципа навиване на туба и да се подава с алуминиевата тръба във  въздушната част, като това не изключва обработката на въздуха, а какво ти е мнението за навиване като кондензатор без обособени пластове.поздрави

emm:
Smileface, с такава Омега като твоята съм се борил доста време, като цяло самият инжекцион ме дразни. Дави ли ти когато не запалиш от първият път? За принудителният празен ход, е доста елементарно да се изпълни, на времето преди 20г монтирах по колите такава екстра. А за гонките, аз не се надбягвам, а като стъпя на право карам бързо но икономично 180км.Ч. 7-8 газ на 100км. Рендето не ускорява бързо но поддържа висока скорост със бедна смес. Ако искам да се надбягвам се качвам на мотора.
Като цяло има резон за инжекциона, но е недиклатен яко. За механичният инжекцион нема спор, но няма кой да то го настрои както трябва, ако се повреди.

Колега caduceus, не съм запознат добре със оргона, но щом алуминият пречи по добре не си взимай Японска кола, повечето са алумониеви двигатели, а някой са със никасилов цилиндър. Японците са много добри във изчисленията и не знам какво може да бараш по мотора при положение, че е изтискан от всякъде. Ако го тунинговаш с раз.валове, бутала, колектори и още доста екстри може, но се губи ефекта от икономията.
За Рено Алпин, това е летящ фотьойл, много върви и не спира! Не зам от къде ще намериш такава кола да не е строшена. Не си спомням дали е със чугунен блок.
Старите ДВГ са на чугунени блокове, но ако купуваш такава се поинтересувай, дали е със 5 основни шийки за 4 цил. иначе ще го счупиш със Пантона.

Поздрави ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия