Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
Петър:
--- Цитат на: majorche в Юни 20, 2009, 08:31:56 pm ---Caduceus,
Мисля да насоча усилията към бъздушната част, след като искаме да не харчим гориво трябва да обработваме въздуха и да гори повечко от него а не бензин ;) смятам да пробам една гофрирана алуминиева тръба да увия с няколко пласта хартия и фолио и през нея да се засмуква въздуха,магнитите на смукателя пак ще останат даже може още да ги позасиля.
--- Край на цитат ---
Скоростта на въздуха е много голяма над 10 м/с (ако си чел поста ми по-горе). При тази скорост колко пласта трябва да има маркуча, че да има някакъв ефект? ???
majorche:
Здравей Петър,
Идеята е въздуха да увлича по малко оргон , а не че целия обем които се подава ще бъде оргон :) , пластовете могат да са много, колкото позволява мястото. И една нова идея ми хрумна , ако напрвим навиването като книжен кондензатор , а не на разграничени пластове /ще бъде много лесно и бързо за цилиндрични форми/ дали ще се получи оргононосъбиращия ефект.
vesod:
Здравейте.
Както писах в по-горен пост,изолирах магнитите на бензина,а тези на въздуха сложих във филтърната кутия,за по-добро охлаждане.Днес замерих температурата в самата кутия и се оказа,че резултата не добър.Температурата на всмукания въздух е 65-70C ,която се доближава до максимума на магнитите.Ще мисля как да вкарам въздух далеч от двигателя.
Поздрави.
caduceus:
vesod
Монтирай магнитната редица на горивопровода под колата, там няма температура и ще се охлажда от насрещния поток въздух. Аз съм я сложил вътре в пластмасов кабелен канал, лепнат за една надлъжна греда. Относно въздухопровода, началото на моя е отпред и ниско долу, далеч от мотора и се надявам магнитите да не се нагряват много :)
majorche
Прав е Петър, така няма време въздухът да се зареди оргонно - особено централната част на потока, но все пак пробвай като имаш желание... Добър вариант е този с оловно-магнитния катализатор на въздуховода - топчетата създават голяма повърхност и микроструи, а магнитите - поле, така че насищането е по-силно. За мен няма никакво съмнение, че този ефект е свързан и с ЕПС на Гребенников + концентриране на оргона от магнитното поле. В резултат - доста пълно оргонизиране на въздуха - браво на Андреев. И аз може да си сложа, ако няма по-добър начин - за което работя по въпроса :)
Поздрави
FreeEnergy:
Извинявайте, бях питал нещо по-горе, но съм забравил рисунката. Ето го поста ми пак с рисунка:
Здравейте,
Чета с интерес темата и се реших най-после да си поставя и аз магнитите на колата. Опитах се да следвам схемата на Caduceus, но се оказа че моите магнити са намагнитени не както очаквах. Моля вижте приложената аматьорска рисунка. На горивото са два магнита от по 42кг сила, но понеже като измервах полюсите се оказа че са странично, ги сложих легнали, единия с Юг надясно, другия със Север. Магнитите са доста по-широки от сечението на горивния провод и си мислех дали няма да е по-добре просто да ги обърна странично надолу с Южния полюс.
Освен това магнитите, които имам и възнамерявам да сложа на въздуха, са както показаната рисунка отдясно. Пак трябва да ги наредя ня както трябва, ами легнали ако следвам схемата на Caduceus. Тръбата за въздуха е доста дебела. Пак се чудя дали да не ги наредя просто прави със Северния полюс надолу.
Ако имате мнение, чувствайте се свободни да го дадете. Колата ми е БМВ 530i с газово. Магнитите са на газовата тръба.
Блаодаря
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия