Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (53/145) > >>

vesod:
Само за статистиката искам да спомена резултатите ми ,след слагане на магнитите са същите,5.3-5.5/100км..
Искам също да добавя,че много е важно,магнитите да са правилно наредени,като се спазват разстоянията м/у тях и поляризацията,както и да се спазва да са здраво закрепени в една равнина.Ако някой от магнитите се изкриви и излезе от общата равнина на нареждането, ефекта намалява.

caduceus:
vesod
Здрасти колега,
радвам се че се появи  :) На тебе загряват ли ти се магнитите от ДВГ - съответно ефектът намалявал? Има такива мнения в темата...

Аз засега спирам да пиша че май станах досаден тука - като видях колко постове съм пуснал се притесних :-[ Давам думата на другите - ВИЕ СТЕ НАРЕД. Що се умълчахте?
Какво стана например с увиването на газови бутилки, няма ли някакви поне предварителни данни?

Поздрави

kokobg:
Определено температурата оказва влияние, след като двигателя загрее и магнитите които са вътре за въздуха се нагреят, разхода се вдига. Ще сменя магнитите с тези " N42 1" x 0.5" x 0.125" Neodymium Block Magnets 25 lbs pulling force", 5бр. на бензинопровода и 3бр. на въздуха, по начина описан от caduseus. Другото което задължително трябва да се направи е охлаждането на магнитите. vesod, не съм се съобразил с равнината на която лежат, и това ще корегирам. До тук го докарах от 7.30л. на 100км на 6.28л. на 100км. при доста грешки. Успех на всички.

emm:
Здравейте колеги!
Виждам, че тука се пише на високо, шаманско ниво.. ;D ;D ;D
Още не съм стигнал до там, че да превържа бутилката за газта и не мога да кажа нищо по въпроса. Искам да споделя моите наблюдения над магнитите.
Естествено, че има значение как са наредени, но това нареждане има отношение със намагнитването във горивната камера, какво е запалването, дали колата има инжекцион помпа която намагнитва горивото и куп други предпоставки за определено намагнитване.
За момента, никой не може да обясни, какво точно е изискването на магнитните полета и какви са критериите за подреждането им. На моята кола магнитите са разположени на отблъскване 8бр. 13кг. на въздуха и 3бр на газта, 4бр на свещите. Наложи ми се да сменя подредбата, заради новият ми йонизатор, със две високо волтови зони и два магнитни пояса.
Ресултата със вървежа веднага се влушава. Според мен, резултата от магнитите ще се появи, когато двигателят работи достатъчно дълго време и намагнитването на детайлите достигне определена величина.
Въпросът е следният:
Какво точно, трябва да се получи при поставянето на магнитите.
Как магнитното поле действа на горивото и въздуха.
Какви са добавките които получаваме със това нагнитно поле.
При всяка кола резултата е различен с едно и също подреждане.
Всеки един от нас, който е поставил магнити трябва да има търпение за резултатите.
Успех и много магнитен вятър ;D ;D ;D

majorche:
Резултати от тестовете : замерванията са направени на лада с оделен съд за горивото / шише от пепси кола използва се цилиндричната част/ та с една дума  замерите са точни.
-   стандартен двигател – разход 9,563/колата е 20 тина годишна  ;D да не ва учудва разхода/
-   с магнитен смукател на въздуха и магнити на  горивото,оловен турбонатор преди карбуратора/ изполвах  оловото за катализатор и след като  и така си го  има реших и да придава някакво завихряне/ - разход 6,497
-   с предната конфигурация и горивото обработено в туба – разход  5,035
правих и други проби на  различни конфигурации но без резултата  та няма да ва занимавам с тях
другата седмица ще пробвам да охлаждам магнитите за горивото чрез всмуквания въздух засега съм ги увил с изолация

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия