Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (6/145) > >>

johnny_fx:
Здравейте. Хубав форум. :)

Тези дни разглобих един хард диск, за да му взема магнитите и да пробвам на колцата.
Обаче като ги извадих и видях как са намагнитени, се отказах.

При мен са намагнитени обратно на този от картинката, но това няма значение.

Според мен е безпредметно използването им в този им вид.
Може би ако се разрежат през средата, за да станат като нормален магнит.

satanasko:
Аз ги разрязах, но определено им се загубва силата, стават доста малки като размер и с неудобна форма. Да не говорим, че е мноого трудно да се разрежат точно между двата полюса. Затова си купих от http://www.pramiz.com/framPlistbg.html
Продукт:Магнит кат.№ 06.015
Материал:_ NFB 48
Поръчах си 12 бр (за да вляза в по-ниската цена) по e-mail и на следващия ден ги получих.
Доста са силни за размерите си.

scar:
Магнитите от хард диск си имат по начало 4 полюса.Те са като 2 залепени магнита.От всяка страна има и север и юг, така че ако ги счупиш ще ги разделиш на 2 отделни магнита

smsi-h:
Здравейте,
Имам такъв интересен въпрос. В случай, че неправилно са определени страните на магнитите /s като n, и n като s/, или с една дума са неправилно са белязани стойностите, но всички са поставени разделно с едната си страна само върху горивопровода, а другите, с другата намагнитена страна, върху въздухопровода на автомобила /не както е в указанията на предните постове, s-върху горивопровода и n-върху въздухопровода, а обратно n-върху горивопровода и s-върху въздухопровода/ ще се появи ли въобще ефекта на повишаване на мощността на двигателя или не? И задължително ли е магнитите да са поставени, както е в указанията?

След колко километра пробег на автомобила металните части на двигателя ще се наситят с йони и ще се появи забележимо увеличаване мощността на двигателя и икономия на горивото?

sheki:
Такааа сдобих се и аз с магнити , колата е жигула с газ, за газта е ясно къде ще ги залепя магнитите на изхода на изпарителя, но на въздуха се чудя дали да не ги сложа , вътре във филтъра точно на входа на карбуратора, страхувам се само да не прегреят там евентуално и да се повредят, а искам там да ги сложа щото си мисля, че ефекта ще е по- добър, не знам дали преминаването на въздуха през повече метални части намаля ефекта.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия