Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (5/145) > >>

gotiniq7:
здравейте на всички,карам в момента с неодимови магнити,купени от кв. дружба.монтирах ги така,че да се привличат и карах доста 600-700 км ефекта беше нулев.вчера ги обърнах, S-газта и N-въздуха, определено има положителна разлика,минах към 200 км и се усеща по добро ускорение,никакъв мирис на газ от ауспуха,а преди имаше.значи изгарянето е по добро.ето няколко снимки.на входа на филтъра залепих парче тръба за вода и по външния и край са магнитите 4 на брой.полюсите ги определих с 2 пирона залепени на 1 магнит и после магнита на парче стиропор в 1 локва,веднага се обръща север-юг.на газта са също 4 броя 2 по 2 последователно през около 10 см.

От Администратора: Редактирах снимките с програмата www.getpaint.net (свободна програма за обработка на снимки и чертане на лесни схеми) като първо ги изрязах, за да се вижда основното в снимката - магнитите, след това намалих (resize) размера в пиксели до 600 (бяха 1600 пиксела по хоризонтала, нормално е до 600-700 пиксела) и накрая ги запазих във формат .png. Това е предпочитан формат за снимки, защото има ред предимства. За да се качат още снимки към даден пост е достатъчно да натиснеш бутона "ПРОМЕНИ" вдясно горе и след това да избереш още снимки за добавяне.

nikurs:
Здравейте,
понеже моите магнити са обикновенни, много ми се иска да ги сменя, дайте адреса в Дружба. Благодаря предсварително.

gotiniq7:
ето телефони в дружба 0888513156,0888821239,0888417233.близо е до борсата и софиямед

gotiniq7:

--- Цитат на: altium в Юни 08, 2008, 11:26:38 pm ---Потребителят aviv сподели, че е монтирал магнити около тръбите за гориво и въздух, като ориентировката на полюсите е следната: горивото се обработва само с S полюс, въздуха - само със N.

Определянето на полюсите става с компас, като северната стрелка на компаса се привлича от S-полюса на неизвестния магнит, понеже северният географски полюс на земята е с S магнитен поляритет.
Разхода му на газ без магнити е бил 18,5/100, с магнити 15,4/100. Или е постигнал икономия 16,8%. Данните са получени след 600 км пробег.

--- Край на цитат ---
    аз направих от самия неодимов магнит компас,с 2 пирона има ли вероятност да съм разменил полюсите?както се ориентира север-юг така ги надписах

gotiniq7:
значи правилно съм ги ориентирал  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия