Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (47/145) > >>

zmiori:
boneti твоите изводи ме навеждат на мисълта магнитите на въздуховода да ги наредя "вътре" във самия въздуховод или кутията на въздушния фитър. Където въздушната струя ще ги охлажда. маи ейтака стъпка по стъпка ще постигнем накакви добри резултати.

caduceus:
BONETI
Поздравления!!! Помисли дали да не ги сложиш на горивопровода под колата, там температура няма /най-много да събереш металните боклуци от пътя  ;D / - аз сега мисля да ги наредя там, защото и на мен ми се загряват в моторния отсек. Освен това съм приготвил една магнитна решетка да я хвана за пластмасовия ми резервоар, но още я оптимизирам, че нещо не ми харесва първоначалният вариант. Айде успехи - 70-те процента икономия са наблизо!  ;D ;D ;D  Дето майтап - там и истина

zmiori
Ще вдигнеш малко съпротивлението на въздуха в тръбата, но не вярвам да е фатално. Не е ясно обаче как ще действа поляризирането в тоя случай... Все пак целият магнит е вътре и действа и с двата полюса на потока. Пробата ще покаже, най-много да отиде някой и друг маркуч зян за напредъка на науката  :)
Успех и на теб!

BONETI:
 :) В много постове точно това описват как в началото мотора работи различно(по-твърдо) заради по-голямата мощност,а след това как сякаш се стабилизирала работата,а то се губят свойствата на магнитите поради прегряване.При мен след 5 км като пипна магнитите на горивото направо парят силно,което сигурно наближава 80 градуса,а пак и магнитите до толкова ги дават,но може и при 60 градуса да здават багажа.Гледам че има и на 200 градуса,но май трудно се откриват пак и цена не видях.
  От озонатора голяма полза мисля,че няма правих едно засичане само с него и ми даде 5% по малко разход,което си е относително понеже може да съм я настъпвал по-малко.Така че в магнитите е истината и всякакво друго зареждане. ЗА 70% и аз сам съгласен че трябва да ги гоним.... ;)

Петър:
Питах Прамиз за магнити на по-висока температура, но се оказа, че не изпълняват такива поръчки, освен ако количеството не е няколко хиляди бройки   :o(не си спомням точно).  След това жената ме убеждаваше да си взема от масовите, защото ги купували много за ДВГ и т.н.....

kokobg:
Поздравления за всички. BONETI, ako имаш възможност, смени бензинопровода на тази част която си сложил магнитите с по голямо сечение. Като поставяш магнитите ги изолирай от външната страна, (топлоизолация) бензина мисля че ще ги охлажда. Мойте магнити са плоски 45мм/20мм/10мм. Маркуча позволява да се притисне леко, така, че магнита да легне с цялата си повърхност, ефекта предполагам че ще е по-голям и охлаждането също. Следващата седмица очаквам от Индияна, два магнита колкото кутия цигари, които по първоначални данни вдигат около 30-35кг. След като ги поставя ще Ви информирам за резултата. Още веднаж поздравявам всички за изключителните резултати. Отначало следях форума малко скептично но ваще резултати (ако правилно сте отчитали всичко) са шашващи. Каде ли сее криело това зайче толкова години.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия