Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (44/145) > >>

koce93:

--- Цитат на: caduceus в Май 30, 2009, 10:19:49 am --- Гледай да не се допира намотаната тръба пряко до металното дъно на колата, че ще изтича към него оргона, т.е. ще  получи насока към него и ще се излъчва и през дъното вместо целия да е в горивото.

--- Край на цитат ---
Малко става сложно, за да няма допир до дъното или масата на автомобила резервоара, бутилката трябва да е изолирана от купето. Изпарителя също, защото са свързани с медната тръба. На изпарителя има електромагнит за първоначално почерпване при палене на който единият извод е на маса, а плюса идва от ключето и при изолиране няма да работи.

caduceus:
Не говорим въобще да не допира - там дето е хваната тръбата е ясно че няма как, въпросът е в по-голямата си част и където може. Все пак оргонът не е като тока. По-скоро проблемът е че газта няма да стои дълго в обсега на концентратора-тръба и насищането едва ли ще е голямо - съответно и ползата...

Петър:
Мога да облепя резервоара от няколко страни, откъдето имам достъп, без сваляне, но ще има ли ефект?
Също така хитро би било ако се сменят горивопроводите с алуминиеви тръби.

BONETI:
Сложих магнити по правилния начин но разхода падна само с 5%.Сега ще пробвам и други подобрения за да проверя дали ще има резултат.До месец трябва да имам оптимални резултати на моята кола  ;)  Магнитите са 6.5кг от supermagnete.

caduceus:
Петър
Ако ти се занимава, пробвай. Не знам дали ще е същото като тоталното облепяне - както е в източника, просто трябва някой да опита и да каже. Горивопроводите не са от голямо значение, но като ти идва отвътре - карай  :)

бонети
Виж си полярностите, разстоянията също. Да не си обърнал нещо?

Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия