Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
aviv:
Да публикувам и моите снимки. Това са нови свещи на 6 месеца работа предимно на газ. Защото беше инжекцион и задължително пали първо на бензин. А и газта ми е свършвала и съм я катал и на бензин. :) За около 4000 км. предимно градско.
Петър:
Благодаря на caduceus за бързия отговор.
Тогава ще го направим така - където има метални (железни) тръби се навиват няколко пласта хартия и ал. фолио за оргонно насищане, а където са маркучи се редят магнити. ;D
Нали правилно съм разбрал ???
П.С. Представете си бойлер, на който вместо ватата или термоизолацията се навият слоеве хартия и ал. фолио...... ;D
caduceus:
Супер, така трябва да е. Успех! Няма да се насища много, защото тръбите са тънки и бързо минава през тях горивото, но все ще има някакъв резултат. Ако беше на резервоар, щеше да е по-добре... Да пробва някой дето има метален и да каже резултати
zmiori:
нека да уточним още една подробност, тръбите са покрити с ПВЦ подобно покритие проблем ли щее то, и трябвали са се сваля /остърже, изреже/. Хатрията задължително ли е да е домакинска /мека/ или може и по
плътна примрно като на електрололитен кондензатор. защот подколата с тия тънките траби нали си представяте колко "лесно" щее навиването.
става ли да се навива с алуминиево тиксо /такова каквото иаползват фирмите за изолация/ проблем ли щее ако са застъпят наколко пласта хартия или тиксо като се намотава. и последно колко реда -хартия тиксо- е оптимално да се направи?
благодаря предварително.
caduceus:
Нищо не сваляй, просто над пвц-то сложи един пласт ал.фолио, после кондензаторна хартия, пак фолио и т.н. - направи поне 3 комбинирани пласта, пък ако може и повече. Това тиксо не го знам, действай си по принципа органика-метал в посока отвън навътре, както вече обясних. И да се застъпи малко някой слой - няма проблем, все едно правиш изолация, не е необходимо да е чак толкова точно. Най-отвън остави неметал - нормално тиксо върху кондензаторната хартия от последния пласт например. Гледай да не се допира намотаната тръба пряко до металното дъно на колата, че ще изтича към него оргона, т.е. ще получи насока към него и ще се излъчва и през дъното вместо целия да е в горивото.
Не е ясно доколко ще е ефективно това на тръбите, защото няма време да се насити газта според мен - докато влезе и е излязла, но все трябва да има полза макар и минимална. С резервоар или бутилка е вароятно най-добре.
Успех
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия