Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (33/145) > >>

caduceus:
vesod
Поздравления!!! Ако си ползвал моята схема както казваш, мога само да се радвам, че нещата се потвърждават и при теб. Сериозен резултат!!! Вероятно ти е добър и двигателят...
Сега ще действам да направя икономията при мен над 30-35 %, имам идея как - от др. седмица почвам да тествам  новата система с магнити, масивен концентратор и електроника.
Онзи ден засякох моя разход на малко над 8 / 100, но карах доста в преспите и бабунките с 40-50 км/ч през снега, та е нормално да даде повече от 7,1 / 100 какъвто ми беше първият резултат /напомням че това е при 2,0 литров бензинов двигател на 15 годинки/  :)
Успехи на всички!

vesod:
Магнитите са наредени по инструкциите на caduceus.
Ще се радвам да пробвам и следващите му разработки  :) .
Поздрави.

vesod:

--- Цитат на: caduceus в Февруари 09, 2009, 12:00:43 pm ---Здравейте,

vesod, тази картинка съответства на разположението на въздуха, на горивото е обратно. Току що ходих пак да видя с компаса, да уточня гледната точка че да няма объркване - като си застанал пред колата с лице към двигателя, изходите на магнитните редици и за въздуха, и за горивото са към теб /т.е., флуидите в тръбите вървят към теб, в посока на движението на колата/. И така: на въздуха както казах на входа дясната страна на първия магнит е северна, а на изхода - южна. За горивото на входа дясната страна на първия магнит е южна, а дясната на последния - северна. Полюсите се редуват последователно, за горивото от дясната страна се получава в посока вход-изход: юг, север, юг, север.
Дано вече всичко се е изяснило.

--- Край на цитат ---

Това е обяснението на колегата, което аз съм използвал.

Тази картинка отговаря на разположението за въздуха.

На горивото е обратно.

Не знам дали има значение , но при мен магнитите са 3 на въздух и 3 на гориво.

ТУК съм заснел конструкцията ми  преди да ги монтирам на колата.
Страниците са от кутия от сладолед , малко двойно залепящо , а да укрепя конструкцията съм ги превързал със скоч към медна тръбичка/това имах под ръка/. После цялата конструкция със свински опашки и скоч към въсдушния филтър и маркуча на горивото.
Ползвам тези магнити.

Надявам се вече всичко е ясно.
Към края на март пак ще имам пътуване и този път ще направя засичане с туба.Ще изчакам да свърши бензина после сипвам 5 или 10 литра докато свърши наново.Мисля така ще е най-точно.
Поздрави.

green:
Искам да попитам , може да прозвучи глупаво , споменава се постоянно за гориво като бензин и газ , за нафтата важът ли същите правила  :)

qnino:
Да беше писано по  горе ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия