Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (31/145) > >>

vesod:
Магнитите са наредени по описанието на caduceus и според неговото обяснение /нареждане с привличане по малките страни/ поляритета на магнитите изглежда както съм ги нарисувал.Единия е с единия полюс към теб а следващия с противоположния. Картинките на zxsec са по- добре направени ,но принципа е същия ,ако се загледа човек.Със синия цвят съм обозначил единия полюс с червения другия,а със светло синия съм обозначил страничките ,които трябва да се привличат магнитите.
Това е поглед отгоре и мисля по-нагледен.

Ето и една малко по-красива и точна като випросите ми към caduceus остават. :)

caduceus:
Здравейте,

vesod, тази картинка съответства на разположението на въздуха, на горивото е обратно. Току що ходих пак да видя с компаса, да уточня гледната точка че да няма объркване - като си застанал пред колата с лице към двигателя, изходите на магнитните редици и за въздуха, и за горивото са към теб /т.е., флуидите в тръбите вървят към теб, в посока на движението на колата/. И така: на въздуха както казах на входа дясната страна на първия магнит е северна, а на изхода - южна. За горивото на входа дясната страна на първия магнит е южна, а дясната на последния - северна. Полюсите се редуват последователно, за горивото от дясната страна се получава в посока вход-изход: юг, север, юг, север.
Дано вече всичко се е изяснило.

Днес сипах бензин и смятах разхода, обаче тъпият бензинджия след като изключи пистолета ми наля още поне 7-8 литра на второ пълнене /сметнах ги по времето докато го извади окончателно/, въпреки че изрично му казах да го остави да изключи сам и да спре.  >:( Сгреших че го оставих сам, видях случката през стъклото на бензиностанцията като малко рано влязох да плащам. Тази грешка доста обърква сметките... Разхода излезе 8.5 / 100, за 631 км - 53.6 л, но ако приспаднем тия близо осем литра става както трябва да бъде - около 7.1, 7.2 / 100
Следващия път ще сипвам аз, за да не стават грешки - след около десетина дни. Тъкмо ще сложа и другата, концентраторната система за въздуха, там има терен да се зарежда още - сега е слабичко само с магнитите...

vesod, можеш ли да споделиш какви са ти резултатите? Между другото, леко ми паднаха оборотите на празен ход - със около 100, но все още са над първоначалните - явно системата се нагажда...

Успехи!

vesod:
Благодаря за изчерпателния отговор.
Искам да спомена,че ходих при колегата lazy за газанализ/за което му благодаря/,но мисля да покарам повечко да видим дали има някаква разлика.За разход не мога да кажа,
искам да мина повечко километри за по-голямя достоверност,/нарочно зареждам за по 20-30 лв. да не се изкуша да изчисля / :) .И ако се появи намаляне на разход ше присуша резервоара,ще сипя 5л. от туба и пак докато свърши до дъно./голямо свирене ще стане на някое кръстовище в София,но какво да се прави :) /   lazy прав ,че така смятане на гориво,в движение е малко относително,но така можем да го правим за сега.Според колегата lazy ,не повече от 10% от горивото нинало покай магнитите влиза в карбуратора,другото количество се връща в резервоара,което ме навява на мисълта,че трябва да се обърне внимание на усилването на влиянието на магнитите на въздуха.Както и преди писах при мен няма промяна на оборотите,което е странно защото се оказа,че моя двигател няма /оригинално/ Ламбда сонда.

vesod:
А ето какво има патентовано през 1994г. :)

Петър:
http://www.patentstorm.us/patents/5331807/fulltext.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия