Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (30/145) > >>

vesod:

--- Цитат на: gomi в Февруари 02, 2009, 11:25:14 pm ---  Браво  caduceus, а какво има в "концентраторът"?

--- Край на цитат ---

Мисля няма да каже поне за сега :) беше споменал нещо за лиценз :) .

gomi:
вероятно метал....

caduceus:
Здравейте!

gomi - Благодаря ти за идеята, трябваше само да се развие и тества. Все пак ако не ползва човек правилното средство за измерване на енергизирането, ще е като слепец  :) Така че инфото попадна на точното място, пак благодаря!!! Оттук има и други неща за радвитие по моя начин, но засега нямам време че трябва и да се работи  :)

vesod - Доста неща съм казал в предишния си пост, защото ви ги дължа /на форума/. Само с магнитите по мои данни може да се постигна икономия от около 12-15 % за бензин и 15-18 % за газ. Така че - редете по указания начин и всичко ще е ОК, само трябва да се спазват разстоянията и разположението, защото са важни. Другото е вече моя разработка, просто допълнително вкарване на енергия не по магнитен път. То допълва зареждането с малко по-друг вид вибрация и спомага за насищането на целия двигател с времето. Това вече не идва от форума и мисля че е целесъобразно да го патентовам, просто няма аналог - поне доколкото аз зная
smsi-h
Да ти кажа честно, приятелю, мързи ме да правя картинки, пък и доста добре съм го обяснил с думи и снимки. Концентраторът не е метален, има малко мед вътре, но е нищожно количество. Не е и батерия, нито радиоактивен източник...  :) Друго е - просто ме осени тази идея и оттам разработих и излъчвателната решетка. На въздуха съм писал че го правя сега - я прочети добре! Мисля да го сложа другата седмица за да засека пак в това състояние на нещата какъв е разходът. После ще видя как е и с него, виж там описанието за гофрираната тръба от канализационна свръзка  :) Малко са ми смешни материалите, ама ползвам подръчни на тоя етап, сори...
За посоката на потока ще ида да видя след малко на колата с един компас как съм ги сложил, че вече забравям, старост - нерадост  :) И ще пиша пак как точно са сложени полюсите вход-изход
Айде чао засега, успехи!!!

caduceus:
vesod
Нищо лошо не съм имал предвид, не се притеснявай - просто исках да обясня как са нещата. Благодаря за картинката, така са правилно разположени магнитите. Ходих току що да видя как съм ги сложил полюсите,
за въздуха - северния край на стрелката на компаса се привлича от изхода /вход-изход е посоката на движение на въздуха в тръбата/ Т.е. южният полюс на магнита е изходящ. За горивото са наобратно, северния е изходящия. Не е много ясно доколко е от значение това, просто аз така съм ги сложил, след като направих проверките с махалото - дори не съм гледал кой е южен, кой северен полюс  :) Така съм определял и разстоянието между магнитите.
При моите - това от две дължини е оптимално, ако се ползват по-големи вероятно трябва да се отчете и непопорционалното нарастване на силата спрямо размерите им. Обаче тогава ще му мислим  :)

smsi-h
Броят на магнитите поне според мен е достатъчен, повече от два на въздуха няма да вдигнат ефекта. Не се лъжи по логиката!!! При различна плътност на флуида, скорост и вискозитет нещата са различни. Магнитното активиране на въздуха си има предел и два магнита мисля че го изчерпват, просто трябва друга система за зареждане. На горивото - да, четири са достатъчни. Силата им не е от голямо значение след някаква граница - тия малките със сила 2.7 кг. са напълно достатъчни и вършат работа, ако вземеш големи кой знае какво може да ти се прецака по електрониката - ако имаш такава на колата.

Поздрави на всички

zxsec:

--- Цитат на: vesod в Февруари 03, 2009, 10:42:36 pm ---Когато магнитите се редят на "ръб" по описанието на колегата caduceus,като се привличат от малките си страни/светло сините/,то тогава реалните полюси на магнитите се редуват
1 с юг а 2 със север към теб и тн. следващите.

--- Край на цитат ---

Малко, по-точна картинка от мен  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия