Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (53/65) > >>

mzk:
Здравей!

Пиши в темата. Информацията ще е полезна и за другите хора!

По принцип аз съм получавал отделяне на газ само по химичен път - в електролита потопих някаква пластмаса с покритие (приличащо на алуминиево, но нямам представа какво е). Но само с вода и променлив ток... Ако имаш възможност я пусни за анализ, стана ми интересно :)

N9301S:
Благодаря,altium!
Предполагам, че последият ти пост е специално за мен.
Много ми помогна!
Нямам за цел да затруднявам никого, но за свое оправдание ще кажа, че аз когато се учих на четмо и писмо инструмента за писане беше молив.После писалка,химикалка и тнт.
Поради тази и някои други причини недей да съдиш прекалено строго-все пак форумът Ти е за Алтернативна енергия,а не по литература и правопис.
Естествено ще си взема забележка и ще се старая да се ограмотявам все повече!

mzk:
Аз очаквам някой химик да се включи по темата, защото утре някой може да пострада, ако не знае какво прави!!!

oneman:
N9301S, ако не си давал тази вода за анализ, направи го, особена ако пиете от този кладенец.
Това, че водата е от кладенец на чисто място, не пречи подземната жила да промива някакъв минерал и да имаш доста силен електролит.

пламгаз:
   Здравейте!!! Принципа на АО и ННО клетката е еднакъв, само целите са различни. И в двата случая имаме електроди и ЕЛЕКТРОЛИТ.
От моя скромен опит съм стигнал до заключение, че за АО е най-добре да се ползва "чиста" (дестилирана или дейонизирана) вода и активността и да се вдига по хим. начин. За най-малко газоотделяне аз използвам сода бикарбонат. Изворните и кладенчови води имат различен химичен състав и са неустойчиви при използване в АО (при продължителна работа на уреда се наблюдава прогресивно намаляване на мощтността).

МОЛЯ Администраторите да изтрият от темата постовете, които не са по нея!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия