Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Анодно отопление
N9301S:
Вероятно тук някъде се крие и тайната на Стан Майер.......
mzk:
Имам един аноден нагревател с неръждавейка и не съм забелязал да изпуска газ (мехури). Някакви особености по нагревателя? Вид неръждавейка?
Тези трябва да работят само с променлив ток, а не с прав. Но се съмнявам да си си играл да го захранваш с прав... ::)
N9301S:
304.Сърцевината е Ф10 , надупчена тръба ф22.Водата, която използвам е от собствен водоизточник и очаквам, че е доста кисела. Относно идеята ти за прав ток-много ми допада.2 в 1-аноден нагревател и оксиводород бонус ;D
mzk:
Идеята е да няма отделяне на газ! Любопитно ми е защо се получава.
Ако си правиш оксиводородно котле, тогава загубите от електролизата (под формата на топлина) са ти печалба.
ПС: да няма някакви разлики на потенциала на радиатора спрямо мрежовото напрежение?
ПС2: най-добре извади "реотана" и виж как работи в малък съд с вода. Не трябва да се получава газоотделяне, но някой химик би казал повече, например PyroVeso...
ПС3: фазата вътре (на шпилката), нулата на външния електрод, нали?
N9301S:
След проведените допълнителни тестове установих, че наистина водата е в основата на електролизата,която се получава при мен. Споделям всичко това за да се има впредвид от колегите,които мислят да реализират нещо подобно. Газът,който се отделя събрах в една тръба запалих го и-Бум! MZK , всичко по нагревателя е изпълнено както повелява настоящата тема.Няма грешка.Само че в кофа чешмяна вода-Софийска-при 25 см.дължина на нагревателя-8А. ,а с кладенчова-70А. Да 70 няма грешка.В момента съм го скъсил на 80 мм. и работи с 20А. Отделянето на газ продължава. Водата се затопля сравнително бързо.Предстоят ми замервния.....Благодаря за интереса! Очаквай ЛС. ПП. Натрупването на оксиводород в радиаторите може да доведе до неприятни изненади.Моля внимавайте!!!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия