Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Анодно отопление
пламгаз:
Точна формула за изчисление не ми е позната, но за да ти се получат нещата трябва да наблегнеш на площта на топлотдаване. Направи "нагревателя" от черна дебелостенна безшевна тръба с ф 32мм. и дължина поне 1200мм.; електрод- 12мм. шпилка с дължина 400мм. водата вътре да покрива електрода не повече от 30мм. (30мм. над него и той е позициониран отдолу) площта можеш да вдигнеш като завариш по площта на нагревателя около 30 гайки- 8мм. С количеството вода гониш около 20 бара, не повече и този нагревател вкарай в кожух с ф 63мм с дължина 1250мм. За добър ефект контролирай помпата (да включва на 60 градуса) ползвай термостат с малък D.t. Пожелавам ти Успех в начинанието!!! Не се притеснявай да питаш и споделяй резултати.
leon:
Пламгаз, благодаря ти за помоща. Започвам да търся новите материали. Аз използвам текстолит за изолация на електрода и се притеснявам дали ще издържи. Ти по какъв начин си го направил.
пламгаз:
Ползвам текстолит с дебелина- 10мм., като заварявам част от холендрова връзка.
emm:
За воден нагревател до 90гр горе долу става (текстолита) но за парогенератор в никакъв случаи. Текстолитът прегаря от високата температура и остава само въглен (въглерод или сажди), които окъсяват електрода. Използвайте пластмаси за изолации като полиамид, полипропилен или тефлон.
http://www.youtube.com/watch?v=LeJmpOwhXHo&feature=plcp
За температури над 250гр и 60атм се използват други изолатори.
Идеята на този вид нагреватели е, че те се нагряват на сравнително ниски температури 200гр. и голяма площ и за това са по икономични от познатите реотанови, които работят на 700гр.
пламгаз:
Както винаги колегата "emm" е безумно прав, но по начина по който се заварява топлообменника за нагревателя в долната част, където е позициониран изолатора с анода температурата трудно ще надхвърли 90 градуса (Разбира се ако не подаваме към радиаторите повече от 80 гр., което според мен е неразумно). Все пак "leon" е в началото на експеримента и съм сигурен, че накрая нещата ще станат с някои корекции. Материалите, които съм му препоръчал са по-лесно достъпни и евтини, а и аз лично започвам да избягвам неръждавейката за аноди, защото ми прави разни номера, които не мога да си обясня. Може би трябва да пробвам с 316 вместо 304.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия