Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Анодно отопление
пламгаз:
На вниманието на всички експериментиращи с ПАРОГЕНЕРАТОРИ, Моля не използвайте ЦОЛОВИ РЕЗБИ с каквито и да е уплътнения!!!
Рано или късно ще ви изненадат неприятно!
dekzz:
--- Цитат на: пламгаз в Ноември 07, 2012, 08:03:53 pm --- На вниманието на всички експериментиращи с ПАРОГЕНЕРАТОРИ, Моля не използвайте ЦОЛОВИ РЕЗБИ с каквито и да е уплътнения!!!
Рано или късно ще ви изненадат неприятно!
--- Край на цитат ---
Това какво ли ще рече?! :o :-X
Радико:
Пламгаз не са ти виновни цоловите резби Американците използват само цолова резба включително и за хидравлика на 600 бара. просто китайските кранчета и водопроводните тръби са предназначени да работят до 10 атмосфери, Съдовете от стари електрически бойлери също. Надявам се че си имал малко късмет и не пишеш сега от онзи свят ;D
А и дано и къщата да ти е цяла.
Вземи думите ми на сериозно, както и всички останали експериментиращи по въпроса Това е опасен уред и трябва да се влагат надеждни материали "по възможност имащи сертификат"
Успех на всички и умната.
пламгаз:
Драги ми Радико, не си спомням да съм ползвал каквито и да е кранчета (та камо ли китайски), както и стари бойлери при работата си с парогенератори. От снимките, които съм показал се вижда, че работя само с фитинги и тръби от неръждаема стомана закупена от оторизиран вносител, като навсякъде ползвам поне две защити- една по налягяне и една температурна. Що се отнася до резбите, не те а уплътненията ( кълчища, тефлон и т. н.) не издържат на тази температура и налягане.
Seeker:
Да, наистина трябва много точно да се прецизират материалите при работа на високи налягания и температури. Примерно аз ползвам задължително материал SS-321, ситна резба (метрична, защото такава мога да си правя) и медни дифтунги или шайби, за налягания 30-50 бара и температури около 500 гр. Даже ако имам възможност правя точно пасване, за да избегна уплътненията.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия