Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (48/65) > >>

пламгаз:
 Неприятното е, че на снимката се вижда цамо топлообменника и управлението. В долния край на топлообменника последователно са вързани пресостат, ел. вентил и баланс вентил, които управляват режима на работа на котела. Парогенератора е точно зад топлообменника. В понеделник ще му правя топлите проби и ще направя по детаилни снимки.

leon:
Здравей Пламгаз, при мен нещата с парогенератора  не се получават. Направих го от неръждавейка ф24 и дължина на тръбата 900 мм, електрода е ф8. От долу му заварих чашка от ф63, като приближавах и отдалечавах електрода от дъното на чашката, но когато изпусна пара и го фиксирам на 8 бара не се включва повторно. Ще съм ти благодарен, ако споделиш как е направен твоят парогенератор, за да разбера къде греша.

пламгаз:
 Здравей leon ! Прочети внимателно отговори 231 и 233 ма колегата "emm" и ще разбераш, че габаритите на парогенератора ти са подходящи по скоро за нагревател отколкото за парогенератор. За него трябва повече обем за парата ( мойте са от тръба с ф 60) Мисля, че пресостата не ти е настроен, аз ги правя да изключват на 8 и да влючват на 6 бара. Сподели каква ти е идеята, която искаш да постигнеш и мисля, че ще ти помогна с идеи и опит. Що се отнася до котела, претърпя леки корекции по безцанните идеи на колегата emm (за които съм му безкрайно признателен) и сега работи перфектно.

leon:
Пламгаз, благодаря за бързия отговор. Искам да направя котел с парогенератор за отопление на къщата си, която е 140 кв.м. Имам локално парно на твърдо гориво и на ток, но хамалогията е голяма, а токът много поскъпна. В отговор 233 на emm пише че парогенератора му е 700 мм на 16 мм, затова го направих по този начин. Ще ми помогнеш много ако ми изчислиш с какви размери да бъде парогенератора и електрода.

leon:
В предишния пост не уточних какво исках да направя. Идеята ми беше да направя от тръба ф24 фиксиран нагревател на пара който да вкарам в тръба ф63 която да използвам като топлообменник,но не се получават нещата.Ще чакам идеи и съвети от теб. Благодаря предварително.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия