Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (43/65) > >>

пламгаз:
 По принцип не е невъзможно и ако изключим казана за ракия, ще е по лесно и евтино. Паро- производството е сложен и специфичен процес и не го препоръчвам за битови нужди. Сигурно си гледал новините от преди няколко дни (визирам гръмналия бойлер) и съм сигурен, че ти е настръхнала косата. Естествено за да има добър резултат, трябва да се снемат размерите на къщата и да се изчисли необходимата мощност на радиаторите и котела. Добре би било колегата "emm" да сподели резултатите от показанията на електромера.

suml:
И аз малко се притеснявам да не гръмне ама мисля поне два клапана да слагам за по висока сигорност и питах в един завод дали мойе да ми изработят такъв съд. От там ми отговориха, че могат да го изчислят, да го направят, но нямали как да го тестват да го надуят до толкова високо налягане. Пък аз директно за да се презапася им казах 50 бара и мислех да го карам до не повече от 25 бара. В завода ще го изчислпт и направят така че те да се застраховат  :D от там ми казаха да се обърна към някой завод дето правят хидравлики и цилиндри.
И все пак докато не чуя мението на "емм" с малко повече информация за ток и температура няма да правя нищо защото такъв цилиндър ще е скъп, доста скъп :)

пламгаз:
Всички резервоари за "LPG" (газови бутилки) се тестват на 25 бара пневматично налягане. Продават се и безшевни тръби с различен диаметър. Какъв съд ти се въри в главата?

emm:
Здравейте колеги, искам да споделя измерванията на електромерите. При мен за един ден ел. парното консумира около 50квт дневна и 30квт нощна при външни температури около -10гр.  Да приемем чисто около 100-130квт по най-студените дни -20гр.
Малко е висока цената но само човек който се топли на твърдо гориво знае каква е хамалогията. Замерванията ми показаха, че за времето преди нова година, парното е изхарчило около 50лв да поддържа температурата в къщата 15-18гр. докато ни няма.
Миналият сезон зимните месеци плащах ток около 120-150лв зради един маслен радиатор, който работеше от време на време заради бебето. А иначе печката бичеше  якооо, в хола температурите бяха ужасни около 30гр.

Тази зима, сега по най-студените дни, за един цял месец консумацията на цялата къща е 280-300лв като съм изгорил и около една количка дърва, което е направо смешно за студовете които бяха. Това са 300лв за топла вода, ел. консумация и отпление.

klimt:
Emm, би ли дал повече и по-конкретна информация във връзка със замерването на консумацията? По-точно следното:

Тези 50квт дневна и 30квт нощна при -10 гр. навън:

1. Каква площ и кубатура помещения топлят

2. На колко градуса поддържаш температурата на въздуха в тези стаи

3. Какви са (бетон, тухла), колко и как са изолирани стените, тавана и пода на тези стаи

Искам да стопля едно помещение от 40 кв.м. в къща с 30см плътни тухлени стени, все още без изолация, със сменена PVC дограма.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия