Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (42/65) > >>

Петър:
За да няма такива писания и съмнения повече, препоръчвам да се прочете прикачения файл по-долу (на руски).

--- Цитат на: move_heat в Декември 22, 2011, 04:58:53 pm ---
Принципът е ясен: протича ток през водата и по известния закон на Джаул-Ленц, се отделя топлина.
Някои твърдят, без да са правили измервания, или дори без да са видели описани резултати от такива измервания, че този вид отопление бил по икономичен, отколкото с електросъпротивителен нагревател. Дали това е така - от гледна точка на теорията - не би трябвало.

--- Край на цитат ---

пламгаз:
   Здравей Петър!
 Графиката е вярна, но малко объркваща защото не отчита фактор време, който е много важен. Времето за което се загрява определено количество вода с АО е в пъти по-кратко отколкото с обикновен нагревател при еднаква мощност, което го прави по икономичен ( за справка- отг. 185). Съмненията за ефективността на АО се изказват от хора зависими от монопола, който няма интерес обикновенния човек да е ЕНЕРГОНЕЗВИСИМ!!! Техният интерес е ние просто да купуваме евтини и лъскави, но същевременно високоенергиини отоплителни уреди (тип- духалки и климатици) и да плащаме дебели сметки.
 Аз лично не съм съвсем съгласен с идеятаза подовото на колегата "emm", защото в-у твърдата подова настилка не трябва да има никакви килими и др. подобни. В противен случай децата, които щъкат по тях няма да са настинали, но ще лапат много прахоляк. Моятя отоплителна инсталация е от 16 ал. радиатори с отоплителна площ от 180 кв. м., с температура на топлоносителя от 45- 52гр. и плащам по около 200лв. ток през отоплителния сезон. Дали е икономично преценете сами.
  Всички закони се пишат от хора за да обслужват единствено и само техните интереси (включително ЗЗЕ и Библията, ако щете).

move_heat:
Щом хората са правили измервания, може и да са прави. В крайна сметка, важно е какво показва електромера, при едно и също показание на термометъра.
Извинявайте ама твърдението, че физическите закони имат нещо общо с интересите на някого, това е малко прибързано изказване.
Освен това, духалките и климатиците работят на доста различен принцип и не са еднакво "високоенергийни". 

пламгаз:
    Повечето от изобретенията са въпреки законите действащи за времето си. Поврчето от гениите, като Давинчи не са разбрани и до днес!!! Това нищо ло не ти говори? След 10 години ще си на друго мнение, повярвай ми.
   Между редовете пише повече!!!

suml:
Здравейте на всички, радвам се, че все повече хора се занимават с това начинание :)
Някъде назад в темата, мисля че емм беше пробвал, съм чел за същия вид отопление но с малко количество вода което буквално се изпарява, постигане на високи температури и налягания. Бихте ли споделили  какво е вашето мнение, пробвали ли сте? Искам на село да сложа такова нещо което да е затворено и да се контролира по налягане(мисля че е най безопасно), да бъде в съд с вода която да може да затопля до висока температура. Към този съд да си закача радиатори, бойлер и казана за ракия.
Благодаря Ви предварително :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия