Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Анодно отопление
TINI:
Някой знае ли дали новите електромери отчитат реактивна/капацитивна/ мощност?
emm:
Колеги не четете внимателно постовете ми.
http://mazeto.net/index.php?topic=3364.30
Парният котел си работи много добре, просто сложете един манометър и когато достигне високо налягане което ви плаши, просто сложете един термо датчик да изключва на температура на по ниско налягане.
Този радиатор има едно лошо качество.....ако се пипнеш за него ще ти отиде кожичката.
Така, аз имам една друга идея за този нагревател под налягане. Анодният нагревател не е хубаво да работи на по висока температура от 60гр. за това ще направя малък под налягане, който ще загрява водата в радиатора. По този начин, няма да се налага радиатора да работи на високо налягане а само нагрвателя. Така ще регулирам температурата на радиатора да достигне 80гр.
Експериментирайте и успех. ;D
Петър:
--- Цитат на: TINI в Март 10, 2011, 02:46:54 pm ---Някой знае ли дали новите електромери отчитат реактивна/капацитивна/ мощност?
--- Край на цитат ---
Не отчитат реактивна енергия. Лично проверих преди година, когато ни смениха електромера на село.
За да се убедите лично, вземете един кондензатор 5 - 30 микроФ , 500 волта и го включете в мрежата. Наблюдавайте електромера. Може с ампер-клещи да следите циркулиращия реактивен ток.
ПС. Да не забравите да изключите всички консуматори в къщата по време на експеримента.
plaschoka:
Електронните електромери я отчитат, но всички други модели, които са с шайби-не.
batplamen:
Лично мнение - неангажиращо.
Всички електромери отчитат И реактивната консумирана /или загубена/ мощност. Тия с шайбите по-трудно се настройват да измерват прецизно малките консумации.
По-резонно е да се замислим имаме ли полезни електроуреди около нас, които да са поне преобладаващо капацитивни товари?
Активни и индуктивни - много.
А за електропреносната мрежа "фактора на мощността" е може би по-важен от всички останали.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия