Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (26/65) > >>

plaschoka:
Ако радиатора е отворен, то парата ще си изфиряса. Ако е затворен ще вдигне голямо налягане.

achobubo:
Ще се получи същата система като тази, с което експириментира emm и към която е дал линка. Руснаците го контролират с контактен манометър в затворена система, дори изпускат въздуха и се получава нещо като вакум. "виждал"съм обаче само с тръби да го правят или няколко тръби с голям диаметър една над друга, като старите радиатори които бяха някога в заводите за отопление с пара. Не виждам причина да не може да се ползва с радиатор, ама знам ли!! Може би TINI, ако го е пробвал с радиатор да сподели как се разпределят тези 130 градуса които е постигнал. Как се загрява радиатора, целият ли или само в горната част ?!?

А интервали след точката и запетаята?
mzk

plaschoka:
Радиатора който е на снимката с 15 ребра му дават отделяна топлина мощност 1000вата на ребро, да при 80градуса. Консумираната мощност от мрежата е 700вата докато не изключи термо датчика на определената температура. - Emm, какъв е този радиатор с 1000W на ребро? 15 ребра-15kW и го захранваш със 700W. Уж консумира 1,3А, а в същото време харчи 700W. Kак ги правиш тези работи? При мен при консумация 850W радиатора загря до 47-48гр и край. За да подържа тази температура му е необходима тази мощност.

pathfinder:

--- Цитат на: plaschoka в Март 05, 2011, 10:09:20 am ---Радиатора който е на снимката с 15 ребра му дават отделяна топлина мощност 1000вата на ребро, да при 80градуса.

--- Край на цитат ---
Съгласно каталожните данни за алуминиеви радиатори, излъчваната мощност от едно ребро при 60градуса е около 170W При 50градуса е съответно около 130W. Топлинната мощност на петнадесетте глидера ще бъде около 2000W.
   При чугунените радиатори излъчваната топлинна енергия е около два пъти по-малка в сравнение с алуминиевите.
   Щом се поосвободя, искам да споделя някои мои виждания по начина на изпълнение.  Вертикален или хоризонтален нагревател - предимства и недостатъци.

plaschoka:
Мощностите на алуминиевите радиатори на мен са ми ясни. Интересно ми е Emm какви ги е писал. Моите радиатори са TROPICAL 80. Това са едни от най-маломощните алуминиеви радиатори и въпреки това ето какви са ми резултатите от последните проби: Радиатора е висок 500мм, 16 ребра. По каталог при t50гр отдава 115W на ребро или обща отдаваща мощност 1840W. Смених му водата защото старата беше вече с много голяма електропроводимост и вдигаше много мощност. Исчистих го-промих го хубаво и сложих нова вода. И така стартира при t16-17гр с мощност 250W. След няколко часа работа температурата стана 38-39гр и 450W мощност. Няма исключване - харчи 450W и потдържа 38-39гр. Източих малко вода от радиатора и долях чешмяна. Температурата се повиши на 47-48гр, а мощноста-850W, но пак няма исключване. Демек тази мощност му идва малко, за да влезне в режим с почивки. Източих още вода и долях чешмяна. Заковах го на 50-52гр и 1100W. Супер нали така казвахте да направя, но при тази работа радиатора работи около 3,5-4,5 минути, а почива около 1,5минута. Увеличих терморелето. Радиатора загря до 61-62гр мощноста достигна 1300W, a цикала работа-почивка: 12-2 минути. Консумира си хайванчето. Не зная при вас как се получават други резултати, но май бъркате нещо в сметките, като ребра от 1000W и 1,3А пък 700W. Бях задал някои въпроси, но никой не чува та да отговори конкретно на тях.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия