Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (23/65) > >>

Dan Milan:
НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА.
18/10 е Най-популярното название на  неръждаемата стомана, съдържаща до 18% хром и 8-10% никел. Съдържанието на хром определя устойчивостта ѝ към корозия, а добавеният никел позволява полиране до огледален блясък, подобрява корозоустойчивостта при високи температури и придава здравина на стоманата. Неръждаема може да се нарече стомана с най-малко 10.5% свободен хром (реално над 13%). При контакт с кислорода , хромът образува невидим оксиден слой, който предпазва стоманата от ръждясване. При нарушаване на този слой той бързо се възстановява отново. Стандартизираното название на популярната стомана 18/10 е steel grade 304 – наименование, с което е вписана в каталозите. Steel grade 304 може да съдържа 18-20% хром и 8-10% никел. Повишаването на съдържанието на никел повишава качеството и устойчивостта на стоманата. Неръждаема стомана, най-често се използва поради високата  интикорозиустойчивост. Втората най-често срещаната причина за използването им е висока температурна устойчивост на имоти. Неръждаеми стомани намират  приложение при необходимост от висока устойчивост на оксидация , и във високо температурни условия сила. По високото съдържание на хром води до по-висока устойчивост от корозия на неръждаемата стомана и до тяхната по-висока температуроустойчивост. Показано на графиката на Фигура 1.
Най-обикновените стомани с хромно съдържанието най-малко 18% /304,316/, могат да се използват при температури до 870 ° С, а клас 309, 310 и 2111HTR (UNS S30815), дори и за по-високи температури. Много твърдите и феритни стомани имат по-ниска устойчивост на окисляване и по този начин  и по-ниски работни температури .  Изключение от това правило е феритни клас 446 - с приблизително 24% хром и може да се използва до 1100 ° C.

Фигура 1.  Влияние на съдържанието на хром за по-висока корозиустойчивост и температурна устойчивост.

ivotosod:
Като студент в София през кризисните 1990 - 1993г. си бях направил бързовар за кофа от две плочи хром-никелова ламарина, както и за кафе от две ножчета за бръснене. Голяма далавера беше. Най-бързо се къпехме, защото най-бързо си топлехме вода ;D ;D ;D.

plaschoka:
Радиатора работи два дена(48h). Консумация 20,3 kWh. Работна температура 38-40гр. Ще правим промени. С този нагревател не се получават нещата.

plaschoka:
Отговарям на въпросите- Шпилката е с резба, но е неръждавейка. Материала на основата е полипропилен. Отворите са общо 24 Ф4. Площа им е 50% повече от отвора на гофрето. Когато започнах пробите те бяха в кофа с вода и тогава се изненадах от голямата мощност, но това беше от чешмяната вода. Сега изворната която ползвам, докато е прясна дава добри резултати, но като поработи с нея нагревателя и дига мощност. Хубавото е, че стига до едно положение и се насища. За да бъде нагревателя ми с мощност 1100W при t-50гр шпилката трябва да я скъся на 10-11см. Другото което мога да направя, за да имам 1100W е да увелича растоянието между шпилката и гофрето.

prp:

--- Цитат на: plaschoka в Март 01, 2011, 11:24:38 am ---Отговарям на въпросите- Шпилката е с резба, но е неръждавейка. Материала на основата е полипропилен. Отворите са общо 24 Ф4. Площа им е 50% повече от отвора на гофрето. Когато започнах пробите те бяха в кофа с вода и тогава се изненадах от голямата мощност, но това беше от чешмяната вода. Сега изворната която ползвам, докато е прясна дава добри резултати, но като поработи с нея нагревателя и дига мощност. Хубавото е, че стига до едно положение и се насища. За да бъде нагревателя ми с мощност 1100W при t-50гр шпилката трябва да я скъся на 10-11см. Другото което мога да направя, за да имам 1100W е да увелича растоянието между шпилката и гофрето.

--- Край на цитат ---

Не си губи времето според мен. Ако тази технология е толкова ефективна защо не е навлязла на пазара? Само не казвайте че защото ще удари монополистите  ;D
Толкова проста схема която всеки да може да си направи сам няма как да се укрие от пазара.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия