Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (22/65) > >>

plaschoka:
Ето ги и снимките

plaschoka:
Скъсих шпилката от 21 на 17см, но пак имам голяма мощност. Пре t-22гр мощност-1100W, при 30гр-1200W, при38гр-1300W, при 45гр-1500W. Явно водата вече си е променила електропроводимоста. Оставил съм го да работи вече 6 часа при t 43-45гр и е консумирал 3,5kWh. При вас водата не се ли променя? След 6 часа работа мощноста му е 1550W. Цикала работа-почивка 3-5. 3 минути работи-5 почива. Ще го оставя да видим какво ще стане за по-дълъг период.

Dan Milan:
Доста се чудих защо при тебе не се получава. Сега като видях снимките ми светна нещо. Моята външна тръба е с диаметър 10-12 см. Твоята е много близко до нагревателя и може би гофрета и тя да участват в нагряването, и  да ти вдига допълнително мощноста. Направи сухи тренировки в един пласмасов леген с вода при различните температури, а дори и при по високи 60-70° и виж какви ще са показанията. Ако се получи не пипай нищо, само увеличи външния размер на тръбата, или исмисли нещо с ПВЦ тръба за топла вода-радиатора боядисан, а отвън ПВЦ - ще е още по безопасно. Гледах и моята вода е жълтеникавокафеникаква, но бистра, не е мътна.

Dan Milan:
Моята основа е същата, но от текстолит. Тая откъде я барна, мого е готина. Шпилката неръждавейка ли е, или е от крепежни елементи. Ако не е, си вземи задължително неръждавейка. Моята има резба само за монтажа в основата, а не цялата. Увеличи и малко отворите по гофрета- докъм 2/3 от тръбата- твоите като гледам са до половината. Иначе много добре си го направил.

ivotosod:
Ако можете, отидете до някоя фирма за монтаж на климатици, или се разходете до някоя база за вторични суровини. При тях винаги има медни тръби(парчета) с необходимите за целта размери. Мисля, че с медни елементи резултатите ще са по-точни. Според мен гофрираната тръба не е идеалния елемент. Разстоянието между тръбата и шпилката не е едно е също по цялата повърхност, а това води до много неизвестни. Може и с хром-никелови елементи(от вторични), но да са гладки.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия