Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Двигатели на Гусков, Улибин, Баландин

<< < (3/5) > >>

mzk:

--- Цитат на: darky в Март 18, 2008, 07:22:51 am ---.... ето научиих още нещо, благодаря за което.....но все пак да обърнем внимание на простите неща, които ни заобикалят и след това да се впуснем да търсим и други решения.... сигурно е доста просто устройството  на горивните клетки и съответните им приложения като задвижващ елемент при автомобилите.... не знам повечето хора на по колко години са, но не смятам че половината ми живот, както на мен , така и на повечето ентусиасти тук, ще премине в производството и внедряване на горивни клетки и други от рода..... нека използваме това, което имаме да го усъвършенстваме и да го използваме за себе си, да го дадем на други да се научат да разберат ползите от простите неща пък вече ехеее горивните клетки....виж за задвижване на генератори и други електрически устройства съм абсолютно съгласен с мнението Ви. продължаваме напред ;) .....

--- Край на цитат ---

Да, съвсем съгласен съм с теб и повечето хора не се занимават с т.нар. свободна енергия за да прекарат половин живот в инвестиции и изследвания  ;) Тук има доста проекти свързани с най-различни неща- добавки на водна пара към горивото, подгряване, реакторът ГЕЕТ на Пол Пантон, електролизери и окси-водородни бустери и т.н.- всички те целящи малко да облекчат ежедневието и тези дени на енергийните ресурси.

darky:
 ... не претендирам да съм запознат, както Вие предполагам сте запознат с теорията на ДВГ, но аз съм на принципа уча това, което ми е необходимо и това, което ще ми свърши работа.... предполагам и повечето хора тук са така... явно полза от постваните от мен материали е имало, след като повечето хора разбиращи от ДВГ са разбрали предимствата и недостатъците им....вече съвсем друг е въпроса, кой как и къде ще ги ползва тези двигатели.... изборът е личен...аз бих заложил  в един случай на  Гусков и Улибин, във втори случай на Баландин, и вече в трети случай на  Стефан Стоянов двигателя....изборът е огромен всеки си преценява сам.... ;)

darky:
прочетете кникгата Изгубените открития на Дери Василатос, и вникнете всички в смисъла на нещата описани там.... от там на сетна нека фантазията и въображението да работят във ваша полза ;)

darky:
.... Много неща разбрах от книгата.... сега и да обяснявам какво, едва ли ще ме разберете, а иначе разбрах, за какво говорш, много добре те разбирам, учил съм ги тези неща и знам, че е така... ясна ми е p - V  диаграмата,справям се и с мисленето  ;)  съобразявам се и със законите на термодинамиката....но друго имах пред вид....опитай се да разбереш, аз какво искам да кажа... ще се изразя още веднъж така: имам пред вид, че вземайки законите на термодинамиката, физиката и които и да е други фундаментални закони + фантазията и въображението  + правото на личен избор, независимо от предимствата и недостатъците на куп изобретения + мислене, както казваш, това трябва да бъде = на нещо твое лично... и да си кажеш ей това аз го измислих, пък ко ще и най-големия трошляк да се окаже....с КПД 0....някой път казвам на непросветени ( щото аз съм просветен ;))).... знаеш ли че водата може да гори...и те  а стига ве , можела, че то ако можеше...до сега всичко да е минало на вода....но не си задават въпроса що не всичко е на вода....тяхна си работа ;)....и още нещо разбира се че бих избрал наличната в много варианти схема на обикновен КММ , защото има безброй стари таралясници, на които можеш да си изпробваш  мисълта, законите на термодинамика, фантазията и въображението.... с това разполагаме повечето тук, а колко човека разполагат с двигателя на г-н Стоянов... двама, трима...даже не съм убеден , че са толкова.... Когато настане време, да се произвеждат тези двигатели, ще кажа с ръка на сърцето ... Да ето Altium e прав и ще се съглася с теб във всяко едно отношение ... но не е сега времето на двигателя на Стефан Стоянов или други подобни ;)...лек ден пожелавам ;)

teslao:
   При тестовете на работещия прототип на двигателя на Стефан Стоянов проличава, че при еднакви параметри с обикновения двигател (обем, обороти и т.н.), литровата мощност е около 2 и над пъти по-голяма-altium.
     Значи, аз мисля че не е така, защото оборотите на изходния вал на двигателя на Стефан Стоянов са 2 пъти по-малко от конвенционалния двигател. От ГМТ до ДМТ на буталото в един от цилиндрите, изходния вал прави ½ оборот, т.е. при (2p)-2пъти по- голяма сила и (rew)-само 90* завъртане на изходния вал, ефекта е нулев.(т. е. 2 пъти по-голям въртящ момент и 2пъти по-малко обороти) Като заключение твърдя (око съм разбрал правилно кинематичната схема на Стоянов), че КПД на двигателя на Стоянов е по- малък от КПД на конвенционалния ДВГ поради загубите от зъбните бъбречни предавки. Също така, мото ресурса (продължителната работа) на ДВГ в който мощността се предава през зъбен механизъм е в пъти по-кратък. Да не говорим за шума.
 По принцип всички схеми си приличат и тука мога да приложа една нова кинематична схема патентована от Огнян Георгиев от 1993г. на ДВГ, която наистина е с приблизително, (повече) от 2 пъти по-голямо КПД от конвенционалните ДВГта.   
  1  -от ГМТ до ДМТ и обратно на едно от буталата на двигателя на Георгиев изходния вал извършва 2 оборота.
 2  -налягането на челото на буталото (p) се запазва и превръща на тангенционална изходна сила на рамото на изходния вал (минус загубите от зъб. Механизъм), като (D) диаметъра на изходния вал е равен на (S) хода на буталото. При тази кинематична схема е интересно ,че P – V диаграмата е по-широка (т.е. работата се увеличава), получава се от следното: сравняваме при завъртане на изходните валове на конвенционалния ДВГ и тази схема на от 0*, 10*, 20*, 30*, (най вече) .....до отваряне на изпускателния клапан налягането в цилиндъра е много по-голямо при схемата на Георгиев.
3  - както и при Стоянов страничната сила (H) е премахната (H – силата на триене на буталото по цилиндъра създадена от мотовилката, която е около -10%
ще се радвам да чуя и други мнения.
Интересно и друго че О. Георгиев твърди че тази схема може да се усъвършенства подобри.

http://www.vbox7.com/play:4c178445

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия