Автор Тема: Testatika - принцип на работа и основни схеми  (Прочетена 378141 пъти)

goodyy

 • Гост
Testatika - общи положения и принцип на работа.
Снимки на 300W, 1kW, 3kW, 30kW прототипи:
« Последна редакция: Април 11, 2010, 02:23:51 am от altium »

Тони

 • Гост
Re: Testatika
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2008, 01:15:58 pm »
Генераторът е доста сложен. Направени са резонансни вериги, които взаимодействат с въртящи се
дискове. Сметките ще са доста трудни. Но аз съм навит да се пробва. За начало трябва превод от технически грамотен човек.
« Последна редакция: Август 18, 2013, 03:51:29 pm от Maistora52 »

Grail

 • Гост
Re: Testatika
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2008, 11:18:21 pm »
Аз също съм много навит да се опитаме да я конструираме, но мисля че трябва да опитаме нещо по-просто. Като машината на Wimshurst's.
http://www.wimshurstmachine.com/
Тестатика се базира на същата технология за улавяне на статичното електричество. Тази машина натрупва 450кв. И конструкцията и е доста по-елементарна.
Ето още малко видео.
http://www.youtube.com/watch?v=ASK7LOcqSIY
на това се виждат по-добре четките.
http://www.youtube.com/watch?v=nOf0s2w_Tvw&feature=related
« Последна редакция: Август 18, 2013, 04:40:42 pm от Maistora52 »

Неактивен johnny_fx

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 118
Re: Testatika
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2008, 08:54:26 am »
Всеки гледа електростатичната част.
Но никой не обръща внимание на експеримента на Линден, направен от Бауман:
http://rimstar.org/sdenergy/testa/lindenexp.htmКакто и на  така нареченият "Principle experiment" на Бауман:
http://rimstar.org/sdenergy/testa/principleexp.htm
http://www.hcrs.at/TESTA.HTMПол е казал: "Ако разберете това ще разберете как работи машината. Това е началото"
Чудя се как до сега никой не е могъл да го възпроизведе.

В този ред на мисли, някой да знае от къде могат да се намерят U-образни магнити.
« Последна редакция: Април 11, 2010, 02:07:39 am от altium »

kiliev

 • Гост
Re: Testatika
« Отговор #4 -: Ноември 20, 2008, 10:06:38 pm »
...
Аз и шурето сме решили да се пробваме с тестатиката, обаче инфото на български е много малко, а с чуждите езици сме на Вие. За сега не сме правили опити, още събираме материали, ако имаме резултати ще пишем тук. Пък може да обменим опит на по биричка!  ::)

Ако се оправяте поне с руския, можете да погледнете информацията в следните линкове (наскоро някой спомена във форума за този много добър сайт):
http://www.macmep.ru/testatika/testatika.htm
http://www.macmep.ru/testatika/sovet.htm
http://www.macmep.ru/djvu.htm
http://www.macmep.ru/deuch.htm

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Testatika
« Отговор #5 -: Ноември 21, 2008, 05:02:42 pm »
Здравейте,
обърнете внимание не на електрическата част - тя е доста стандартна и който знае какво е генератор на Уимшърст се сеща, а по-скоро на цилиндричните кутии отпред на малките тестатики - перфорирани алуминиеви цилиндри, които са тип оргонни акумулатори - който не знае какво е това да види клетката на Джо, работите на Вилхелм Райх и т.н. В цилиндрите става преобразуването на оргона в ел. енергия, т.е. първичната енергия се превръща във такава от вторичен вид - в случай ел., може да е магнитна и т.н. в други разработки на ZPE. Фокусирайте се в това - относно магнитите вижте Джери Василатос и какво е написал за барон фон Райхенбах - леко да ви улесня - магнитите фокусират оргона, според терминологията на барона - ОД
Поздрави - и няма да обяснявам на непрочелите, дайте си малко зор и вие  :)
 

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Testatika
« Отговор #6 -: Декември 12, 2008, 01:10:25 pm »
Тестатика НЯМА рентгенов източник!!! Не отнема отрицателни йони във въздуха, а дори ги създава - работи с високо напрежение, електростатиката има като страничен резултат озон и отр. йони. За влажността и бурите - ясно, освен това тогава оргонът има флуктуации. За космонавтите съм съгласен, но тази теза няма връзка с темата - просто е извод от грешната постановка Тестатика извлича отрицателните йони от въздуха. GIGO, както казват програмистите -вкарваш грешна инф. - изкарваш грешна  :)  Ако не е убедително горното, просто потърсете инфо за праобраза на Тестатика - моделът на Пол Бауман, направен В ЗАТВОРА от тенекиени кутии, тел и пластмаса. Лост, който се е задвижвал чрез първоначално електростатично зареждане от триене и после се е люшкал без да спре - извличайки допълнителната енергия за преодоляване на механичното съпротивление от оргона/етера. В затвора няма радий... 
За Тесла - да, той е бил много много напред с материала, не случайно още липсва от учебниците... Само едно уточнение - Тесла трансформаторът е машина която чрез използването на електричеството всъщност извлича оргон /етер/, концентрира го на едно място и оттам вече може чрез трансформация да се извлече ел. енергия. Вижте при Василатос по въпроса. Относно настройката е препоръчително да я прави човек който е наясно с енергията като Тесла, той е виждал нещата пряко. За разбирането на машините и патентите от късния му период е необходима същата гледна точка
Поздрави

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Testatika
« Отговор #7 -: Декември 14, 2008, 01:49:46 pm »
Алтиум, инфо има много и достатъчно - няма принципно разбиране, затова и резултатът е нулев. Казвам аз да четете за Райхенбах и Райх, ама няма кой да чуе  :)
ВИЖТЕ ТОВА- от 1,44 до 1,54 минута.
Ако успеете да задвижите без спиране този прост модел - споменах за него в предния си пост, ще успеете да направите и машината. Тя е просто усъвършенстван вариант на това. Покоментирайте... Това е електростатично махало с преобразуване на оргона в електрически заряд  - подобрен модел на направения от Бауман в затвора. Извлеченият допълнителен ел. заряд допълва мех. и ел. загуби и остава до насищането и изравняването на загубите и входа. Не случайно е тук, само дето едва ли някой му е обърнал внимание...
Решетката отгоре преобразува оргона и го излъчва, плексигласът го натрупва. Забележете колко решетки и перфорирани алуминиеви пластини има в голямата машина. За ел. техниката не е от особено значение дали една заредена пластина е цяла или перфорирана, мрежеста - за оргонната техника е мн. важно... В двата края отдолу има елементарни оргонни акумулатори, във вид на редуващи се пластини органика и метал - НЯМА ЗАЗЕМЯВАНЕ!!! Системата е затворена в нормалния смисъл на думата, входа всъщност е отгоре, в махаловидната натрупващо-преобразуваща структура. Всеки допир на металните плочи в краищата на махалото до металната част на оргон акумулаторите води до ел. импулс. Устройството работи на принципа на привличане на разноименно заредените части, допир, промяна в едноименни, отблъскване. В другия край на махалото става обратното. Дано съм бил ясен, ако не - питайте. А, тук магнити или кристали да виждате някъде? Ако има кристали в последните Тестатики, то е заради това че се явяват най-силните естествени концентратори на оргон в природата и е логично да се сложат - но принципа не го изисква, просто е логично подобрение. Вероятно става сложно да се увеличава мощността чрез размерите и това е един от пътищата за оптимизиране.
Успех и поздрави на всички!

 

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Testatika
« Отговор #8 -: Декември 15, 2008, 10:10:10 am »
Разбира се че видеоклипът не е достатъчен, аз посочих линка за да забележите простото и лесно за направа първоначално устройство на Бауман - в посочените минути... За да може всеки желаещ, включително влизащите само да четат тук да се пробват да го направят и да знаят кое как работи и какво всъщност става. От мен толкова - който има уши ще чуе, който има очи - ще види. Електрическата част разбира се е по-близка за разбиране за публиката, а и вие сте техници и грамотни хора /не че ние не сме, ама все пак в друга област  :)/ - просто трябва принципно да си наясно откъде и как се извлича енергията. Затова наблегнах на този въпрос - а подробни схеми, обяснения и т.н. не мисля да давам - който направи тестовия образец и го пусне в действие ще се сети как стават нещата по нататък. Достатъчно ви въведох в принципа, няма да пиша на никой домашното - експериментирайте с така дадената информация, желая успех на всички! Помнете също и Стефан Маринов, както и библиотеката в Грац...
Поздрави

Неактивен krypto

 • Неактивен
 • Публикации: 3
Re: Testatika
« Отговор #9 -: Декември 18, 2008, 02:09:07 am »
Доста време съм прекарал пред компютъра си да разглеждам снимки и филмчета за тестатика . Това е невероятна машина и тя наистина съществува . Ако се поровите в нета ще видите че има българин който я е виждал от близо , дори Пол Бауман му е дал един от малките модели тези които са с един диск при гостуването му в Линден , за сажаление този човек не е между живите като самата му смърт също е малка мистерия . Човека се казва Стефан Маринов и единственият нашенец които е виждал и иследвал  тестатиката отблизо. В един форум е описана конструкци на лайденовите банки по думите на Маринов нямало нищо необикновенно в тях нито пък имало някави магнити както други хора твардели .Просто два палсмасови цилиндара а за среден електрод дебел проводник навит на спирала ще побликувам видяното от Маринов по надолу . Ако този невероятен физик беше жив може би щтяхме да научим повече за теста-дистатика . :)
ето и думите на Маринов :
"Some years ago I met Stefan Marinov in London and took the
opportunity to question him about the Testatika. As is well known
Marinov was a member of the "inner circle" of I think twelve members
who ran the Methernitha group in Linden. Marinov was the only one not
in on the secret of how the testatika worked. However, Baumann
unexpectedly gave Marinov one of the small machines to play with.

Marinov said that the two Leyden jars contained no magnets. The
central electrode was a helix of a few turns of thick wire. The
concentric mesh were simple cylinders insulated from each other by
clear plastic cylinders.

The machine had a single revolving disk with iron wire for sectors.
The wire was threaded from one side to the other radially on the disk
face as can be clearly seen in the photos of the small machines.

The machine would only start with the disk axis pointing east-west.
When operating, if the disk was stopped with the finger there was a
steady torque on the disk. If a sheet of metal was held behind the
machine the rotation stopped and the rest torque stopped.

There are no rubber contacts or brushes on the disk. A few spins with
the fingers would start the machine. The wheel of the machine
delivered less than 100mw according to Marinov's estimates. Marinov
had an electrostatic motor, and said that the torque on the testatika
disk at rest was greater than from his electrostatic motor. The
testatika disk revolved 30-40 times slower than that of the
electrostatic motor.

During his tests he estimated that the power output was about 100
watts as judged by the heating effect in a power resistor.. Marinov
had no test equipment available to do quantitative tests since all
these observations were made at Linden, and Marinov did not expect to
be shown anything when he visited.@
« Последна редакция: Декември 18, 2008, 02:12:25 am от krypto »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Testatika
« Отговор #10 -: Декември 19, 2008, 04:02:31 pm »
altium,
Аз някога да съм твърдял, че имам работещо устройство? Казах, че разбирам принципа на работа, дадох ви данни за това, направих съпоставки. Вие като сте техници хора, някой опита ли се да направи поне първоначалния модел с люлеещия се лост от видеото? Искате направо голямата машина - и то в подробности... Аз съм правил експерименти с тоя модел който ви предлагам да сглобите, той нито е сложен, нито е разходен като средства - обикновени материали, може и от скрапа или от ненужни части...
Няма как да направите цялата машина ако не знаете как работи, а няма как да разберете ако не искате да чуете и да пробвате по пътя от простото към сложното. Напомням, че Бауман е получил технологията по време на медитация и тя не е стандартна електротехника. Ако беше, то едно друго подобно устройство също щеше да е направено, разбрано, а и да работи - Кивотът... Нещата са много подобни и на клетката на Джо, събиращото лъчиста енергия устройство на Тесла, генераторите на ел. енергия на Шаубергер и т.н. извличащи енергия от етера/оргона технологии. Просто си променете гледната точка и четете какво съм писал по-рано. 
Поздрави
 

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Testatika
« Отговор #11 -: Декември 20, 2008, 11:32:31 am »
Айде виж и ти  :)
На всички които искат на работят по Тестатика -успех! Все пак да прочетат пак постовете ми - не са празни приказки, нека си направят и съответните съпоставки - вижте общото и ще разберете частното във всички ЗПЕ устройства
Поздрави

krisdiv

 • Гост
Re: Testatika - принцип на работа и основни схеми
« Отговор #12 -: Януари 10, 2009, 11:06:36 am »
Лекцията е записано в семинарa на Юпитер-издателство "Тайната на Testatika - Декларация опити и копия на 13 март 2004  в Цюрих.Ще е добре ако някои може да го преведе
http://www.secret.tv/artikel1527374/Dr_Hans_Weber_und_Adolf_Schneider

aviv

 • Гост
Re: Testatika - принцип на работа и основни схеми
« Отговор #13 -: Януари 17, 2009, 09:05:21 am »
Ето още един линк. Може и да свърши работа. http://utenti.lycos.it/fischerconsulting/testatpu.html
http://utenti.lycos.it/fischerconsulting/doublescheme3.html

krisdiv

 • Гост
Re: Testatika - принцип на работа и основни схеми
« Отговор #14 -: Януари 17, 2009, 10:28:12 am »
http://www.secret.tv/artikel287457/Dr_Hans_Weber
Втора част от симпозиума за свободна енергия