Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електроника за управление на електролизата

<< < (11/14) > >>

Hacko:
Здравейте, някой пробвал ли е с различни честоти както тук правят: http://youtu.be/aGg0ATfoBgo
Казват, че само с промяна на честотата успяват да горят водата. Ако е само с промяна на честота, това е лесно нали? И по-икономично, няма да има нужда от много ампери. Поне така си мисля аз  ;)

mzk:

--- Цитат на: Hacko в Август 08, 2011, 09:20:00 pm ---Здравейте, някой пробвал ли е с различни честоти както тук правят: http://youtu.be/aGg0ATfoBgo
Казват, че само с промяна на честотата успяват да горят водата. Ако е само с промяна на честота, това е лесно нали? И по-икономично, няма да има нужда от много ампери. Поне така си мисля аз  ;)

--- Край на цитат ---

А някой пробвал ли е да чете форума? И да не кажеш сега, че се заяждам, защо твоето си е чиста подигравка с нашия труд.

Жокер: търсачката на форума се намира на адрес http://mazeto.net/s

Hacko:
Съжалявам, не исках да обидя никой! Но някои от нещата, които чета не ги разбирам. На доста високо ниво са за мен.
Не бих се подигравал с никой, не само от този форум. Чета доста от нещата с интерес тук. Но май ще е по-добре да не давам акъл за напред  :)

rosenmvr:
Колеги нов съм в форума, както и с водородните клетки. Скоро сглобих една с 21 пластини ( 8,5х8,5 работна площ с уплътнения на 2-3 мм) по следната схема -нннн+нннн-нннн+нннн- с идеята да я сложа на колата ми Фиат мареа 2.4 ЖТД ( команрел) . Това се случи направих възможното да огранича тока с концентрацията на електролит , но разбрах че това не е правилния начин. Достигнах до 1,5л при 30А , което го отдавам на това че електролита е правен на око и когато увелича гъстотата тока се вдига. Имам малко познания в ремапа на този двигател и технически средства с които да мога да си намаля впръсканото гориво, което според мен ще е наложително ако системата заработи както трябва. Вчера съвсем случайно се сетих че имам грешен подход , и по точно както знаете команрел двигателите имат поне две впръсквания като пилотното при мен е 1,2мг а основното 5,5 мг през няколко стотин мили секунди. Правилното решение да се изключи пилотното впръскване , защото то възпламенява оксиводорода и тои се губи при незначително количество гориво на което основната цел не е работата на мотора. Но нека спра до тук за да не спамя темата искам да попитам дали някои колега от форума би ми помогнал със направата на електроника за управление на водородна клетка, да уточня аз мога да си купя и готов модул но не смятам че ще ми свърши подходяща работа, защото предпочитам да мога да контролирам клетката си до 40-50А и ако е възможно (    :)     ) , примерно: да се следят оборотите от двигателя и при 1000 об да имам 15А ; 1500об 20А ; 2200 35А ; над 2500 45А. По този начин ще може да се контролира ампеража  , количеството газ спрямо натовареността на двигателя и въздуха които постъпва в него. Ако някъде нещо съм объркал моля да ме извините и поправите. Вътрешно в мен вярвам че ако постигна 2,5л при 25-27А и 2000 оборота , намаля впръсканото гориво с Х процента и запазя динамиката на двигателя би се постигнало задоволителна икономия на основното гориво на колата. (Дизел)

vitan:
Най-трудната част се състои в следното: да дадеш сигнал за оборотите отнякъде и неговите характеристики. Другото е смятане, работа и пари. Следенето на оборотите е интересно. Някакви идеи?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия