Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електроника за управление на електролизата

<< < (12/14) > >>

CPU:
Оборотите не е толкова трудно да се мерят, било с нов датчик, било от наличния датчик на комутатора.
Не е ли по-добре обаче, като входна величина да се приеме не оборотите, а времето, през което са отворени дюзите?

rosenmvr:

--- Цитат на: CPU в Октомври 06, 2011, 08:43:38 pm ---Оборотите не е толкова трудно да се мерят, било с нов датчик, било от наличния датчик на комутатора.
Не е ли по-добре обаче, като входна величина да се приеме не оборотите, а времето, през което са отворени дюзите?

--- Край на цитат ---

Колега с дюзите ще има проблем , не случайно е много трудно слагането на метанов или газов инжекцион на камнрел двигател, защото времената са много малки заради високото налягане на горивото ( до   1600 бара). Това е и причината да се разработват електроники които да преобразуват   сигнала от дюзите. Освен това тяхното управление  не точно има няма напрежение . Някъде бях чел за електроника която взима оборотите от алтернатора. Другото което се сещам е да се вземе информация от педала на газта. Но все пак мисля че най добре би било да е по обороти , защото тук за нас е важно оборотите на алтернатора за да избегнем неговото претоварване и излишното натоварване на двигателя в не благоприятни обороти за него ( не ефективни).

CPU:

--- Цитат на: rosenmvr в Октомври 06, 2011, 07:02:06 pm ---... По този начин ще може да се контролира ампеража  , количеството газ спрямо натовареността на двигателя и въздуха които постъпва в него.  ...

--- Край на цитат ---

Имах предвид, че искаш да вкарваш газ, пропорционално на натовареността на автомобила. Щаденето на алтернатора вече е съвсем друга концепция. Той няма да изгори, защото е направен така, че да не дава по-голям ток от допустимия. Да му мисли акумулатора.

Предполагам ще се съгласиш, че оборотите не са пропорционални на натовареността на автомобила.
Времето през което да отворени дюзите не е толкова малко, за електрониката не е проблем да го засече, примерно с точност 1 uS. Това, че дюзите са нискоомни и се управляват по-сложно също няма да е пречка. 

пламгаз:
Добро утро колега "rosenmvr"! Радвам се, че си разбрал, че това не е правилния начин. Най напред оптимизирай клетката до 2- 2,5l при 30А. и тогава мисли за другото. За начинаещите ННО маниаци е добре да изчетат и изгледат доста публикации и клипове преди да пристъпят към експерименти. Относно твоят двигател мога да кажа, че проблема е в основното впръскване, чиято дължина се контролира от ламбдасондата, която дава информация за бедна (богата) смес на горивото. Нататък че се сетиш сам. Поздрави на всички експериментатори!!!

rosenmvr:
Колега "CPU" съгласен съм с твоите доводи ( алтернатора няма да изгори , за релето е под въпрос , но за лагерите е сигорно), но аз исках да кажа че не е едно и също да черпим 50А от алтернатор ( в моя случаи той е 120А) при 1000 об. където двигателя е много далеч от своя максимален въртящ момент и да искаме същото от него  при 2000 об. където е максималния въртящ момент в моя случаи малко над 300 нм. А дюзите могат да бъдат отворени и на ниски обороти , но колко ефективно е това. Относно времената бъркаш наистина са доста малки особено ако ги сравниш с бензинов двигател.

Колега  "пламгаз" това което съм разбрал от прочетеното , изгледаното и от разговорите проведени с много хора занимаващи се с клетки. Съм стигнал до извода че една клетка при 10А прави около 1.2л/м  от където следва ,че е много по ефективно да имаш 3 клетки на по 10А от колкото една на 30 , ако греша моля да ме поправите. И нещо в което ти грешиш и се надявам да не се обидиш е че този двигател няма ламба сонда и единствения контрол на впръсканото гориво зависи от температурата на охладителната течност и количеството въздух постъпил в двигателя. Въз основа на тези параметри и заложените таблици е софта на компютъра се определя колко гориво да се в пръсне в двигателя, разбира се има и други фактори , но не е сега момента да ги обсъждаме.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия