Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електроника за управление на електролизата
kaisersoze:
Еми то това е идеята общо взето. Да се намали до максимум тока за сметка на напрежението. Това е подхода на Стенли Майер. Той обаче не е изолирал електродите. Предполагам, че електростатичното поле се променя по някакъв начин като се изолира електрода. Но пък се кондиционират тръбите. Върху тях се образува особено бяло покрите, което доста увеличава ефективността и според мен играе ролята на естествен изолатор.
Точно преди два дни се бях замислил над този въпрос и нещо, което най - добре описва конструкцията на подобен уред е капацитивна тонколона ( http://en.wikipedia.org/wiki/Electrostatic_loudspeaker ). При електролизата водата играе ролята на мембраната.
Discorder:
Интересно ми е дали някой е пробвал с изолирани електроди и високи напрежения все пак и има ли очевидни причини да е загуба на време такъв експеримент. Защото ако не е смятам да пробвам в най-скоро време като си избистря идеята за електрическата част... На първо четене най-очевидното решение е Теслов траф, но и там има доста въпросителни... Например как да му управлявам честотата и мощността независимо...
Discorder:
Благодаря, Vdomov в момента го чета и е точно това за което мисля . :) Сигурен бях че са се сетили преди мен. Както и да е във форума тази идея не е разнищена, сега като го дочета мисля да го пусна като нова тема, защото май има потенциал. Мисля си че методът може да се комбинира с резонанс спрямо водната молекула (или самата клетка като система , отделна идея). Също така може да е добра идея към така подготвена капацитивна установка да се прилагат също импулсни (а може би въртяши) електромагнитни полета с подходяща честота . Другото интересно е към такъв "дестабилизиран " електролит да се приложат механични звукови трептения и пак да се играе с честотите... Май стана доста сложно, но по това което изчетох до момента за вода, електролиза, клетка на Джо и тн. явленията с които се занимаваме са многопластови и не се побират само в един клон на науката.
vanikos:
Здравейте, МАНИЯЦИ!!! Някой дали може да ми помогне? Тъй като съм бос на тема електроника, някой да ми напрани(чрез заплащане разбира се) потанциометър за да може да регулира ампеража от 5-10 ампера до 80-100 ампера! Благодаря предварително.
puschi:
Здравейте колеги! За пръв път преди месец попаднах на информация за високоволтова електролиза, свързана с филипинчето Daniel Dingel ( има информация за него в сайта ). Според мен точно във високоволтовата електролиза се крие "далаверата" от разлагането на водата ( направих 2 опита: пълен провал, но това не значи, че съм се отказал - просто в момента съм зает с други идеи ).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия