Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електроника за управление на електролизата

<< < (7/14) > >>

mi68:
Резонансната честота се смята лесно Е=h*n където n-дължина на вълната;h-константа на Планк.Е=2еВ(електрон волта) честотата се получава около на 15степен Хц.Подходи за намаляване на резонансната честота-намаляване скороста на разпространение т.е.стояща вълна;правим то тежка молекулата т.е.катализатор.Подход за разширяване на спектъра чрез преобразуване на Форие т.е. Теслов трансформатор и резонанс.Според литературни данни при метода с теслов трансформатор енергията от 2еВ пада на 0,76еВ без катализатор приблизително три пъти по-малко.Най-перспестивен е конбинираният метод за катализатор да се използва постоянен ток и ултра къси инпулси,правя разработки само с инпулси и диоди за постоянен каталитичен ток,но доста се усложнява електрониката, имам разработка не експериментирана,на която възлагам големи надежди.

dedofire:
М нема да стане номера със СВЧ то просто молекулата няма да има време да се завърти както вие казвате. Все пак това е разтвор на дестилирана вода и основа. По-ниските честоти и смяната на поляритета водят до релаксация на молекулит. С една дума почиствате електродите и променяте електролита.

koko_g:
Колеги,
според Вас въпросната бифилярка от първата схема на altium дали трябва да има точно 100 (2х50) навивки
или може да са по-малко и да се компенсира с честота.
При мен са 97, толкова се събраха на пръчката и реших, че няма да е фатално?!
Също така, дали клетката трябва да е от тръби или може и с плочи?

--- Цитат на: sheki в Октомври 18, 2008, 08:00:53 pm ---във видеото става дума за тази схема, има един резистор 100 ома вързан последователно на клетката което много ще ограничи тока през нея, освен това ми е интересно L1 с каква индуктивност трябва да е какви намотки.

--- Край на цитат ---
Някой има ли представа за намотките в тази схема, какви са, брой, индуктивност?

mzk:
В такива случаи най-добре давай линк към схемата. Предполагам говориш за идеята на ravi или Dave Lawton, макар че пръв ravi анонсира идеята за бифилярна намотка (ако не се лъжа). Според мен можеш да пробваш с различен брой навивки.

koko_g:
За бифилярната намотка - ясно.
Другият въпрос беше за тази схема http://www.youtube.com/watch?v=Ru8YQ6HUwbU - Self resonating powering circuit for HHO cell
Какви са намотките, брой, индуктивност?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия