Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Резонансен електрически отоплител на Питър Дейви

<< < (13/25) > >>

Intruder:
http://heatstick.com/  ;)

teofilius:
точно това имах в предвид ...

илко илиев:
аз съм опитвал съ камбанки 10.л.вода на 12.гр. до 60.гр. с 1,5.амп. за 13.мин. се стопля но няма резонанс и когато се стопли се покачва и малко и ампеража,тоест тръгва на 1,2 и се дига до 1,6-7.амп.

nipo:
Мисля,че в топката няма нищо. Принципа на който работи е по-скоро механичен отколкото електрически. След загряването на водата в горната част се получава поток, (като в комин)  през долния и горния отвор на топката. Става нещо като свирка, само че с вода вместо въздух и топката резонира, това е което загрява водата. Утре ще постна честотите на различните тонове. Във форума имаше специалист-акустик доколкото си спомням, по приблизителните размери на топката мисля,че мойе да се сметне на кой тон резонира (Дейви е музикант и ще търси решение там дето е силен-така мисля).

илко илиев:
значи ти мислиш че топката е пробита цялата и тая тръбичка която е показана през нея излиза да кажем нулата
и тръбичката е пробита и между топката и горната камбанка и по този водата минава през тази тръбичка и дето казваш ти става като комин и се получава това трептене.За това не ми е идвало на ум и несъм го чел някъде ще пробвам утре.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия