Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Резонансен електрически отоплител на Питър Дейви

<< < (12/25) > >>

илко илиев:
и аз така мисля но мисля че вътре в топката има някой дросел,например като за луминисцентна лампа който е на 50-херца и като почне да трепти и отгоре е камбаната и се получава отблъскваща вълна или нещо такова.но съм сигурен че има нещо в топката.незнам вие какво мислите .а за твоето изобретение ще го видим.аз търся нещо да си направя за отопление но да не е на газ или на дърва но да е икономично

илко илиев:
никой нищо не пише за тия уж прости камбани или кегли или топка или там както всики го е крьстил

teofilius:
Аз правих експерименти с месингови полусфери с диаметър ~  50мм. Наистина много бързо завря водата а потреблението бе около 2Квт. Има и момент на резонанс при който системата издава доста мощни вибрации, но това е звуков резонанс а входният ток си е доста голям  при това ~ 8А и повече. Дори и да може нещо да се постигне в тази насока, просто не ми е интерес да се занимавам с преоткриване на тази технология и хвърляне на средства в нея за това. Иначе като става дума за отопление , наскоро четох във един доста известен сайт за свободна енергия за един много прост начин(изобретение) което е патентовано и се продава дори и е странното че наистина е много ефективно. Представлява  две керамични саксии които влизат една в друга но без да се опират взаимно за разделени и свързани посредством стоманен болт. Обърнати са с отвора надолу и са поставени на стойка. Под тях се запалва обикновена свещ която загрява болта и посредством него  и саксиите които действат донякъде като радиатор . Впечатляващото е че отделяната топлина е достатъчна за загряване на една средно голяма стая от порядъка на ~12кв.м. Изглежда доста невероятно но вероятно е факт. Може много лесно да се експериментира и провери...

mzk:

--- Цитат на: teofilius в Октомври 18, 2008, 12:37:40 am ---Аз правих експерименти с месингови полусфери с диаметър ~  50мм. Наистина много бързо завря водата а потреблението бе около 2Квт. Има и момент на резонанс при който системата издава доста мощни вибрации, но това е звуков резонанс а входният ток си е доста голям  при това ~ 8А и повече. Дори и да може нещо да се постигне в тази насока, просто не ми е интерес да се занимавам с преоткриване на тази технология и хвърляне на средства в нея за това. Иначе като става дума за отопление , наскоро четох във един доста известен сайт за свободна енергия за един много прост начин(изобретение) което е патентовано и се продава дори и е странното че наистина е много ефективно. Представлява  две керамични саксии които влизат една в друга но без да се опират взаимно за разделени и свързани посредством стоманен болт. Обърнати са с отвора надолу и са поставени на стойка. Под тях се запалва обикновена свещ която загрява болта и посредством него  и саксиите които действат донякъде като радиатор . Впечатляващото е че отделяната топлина е достатъчна за загряване на една средно голяма стая от порядъка на ~12кв.м. Изглежда доста невероятно но вероятно е факт. Може много лесно да се експериментира и провери...

--- Край на цитат ---

Можеш ли да дадеш линк към този форум и/или евентуално номера на патента?
Мерси предварително!

teofilius:
половин час поне търсих тази статия но не я намерих.Ако я намеря ще ти дам линка но вярвам че ти е понятно за какво става дума от описанието ми. Поне не пречи да опитаме..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия