Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Резонансен електрически отоплител на Питър Дейви
administrator:
http://aquapulser.com/research.html
teofilius:
Преди години в казармата използвахме едни бързовари които си правихме от бръснарски ножчета и доста бързо загряваха. Без съмнение показателите са много различни по отношени на ефективноста в сравнение с нагреватетя на който е посветена темата. Впечатляващото което си спомням от тогава е че често се случваше когато бързовара е поставен в буркан или стъклена чаша, идва момент на силен резонансен звук при който имах чувството че стъкленият съд ще се пръсне . Това ставеше непосредствено преди и по време на завирането. Спомням си звукът бе толкова силин че направо бе ужасно силен и често преждевременно изключвах нагревателя по тази причина.
Имаме 50 херца импулси. Имаме съд чиято големина е от значение за условията за резонанс. Имаме и вода която температурно в определена степен зависи условието за резонанс. Ако освен параметър на температурата , оптимизираме другите параметри като пллощ и форма на електродите и размери на съда , мисля че можем почти веднвага при потапянето на електродите във водата да имаме резонанс и завиране.
Интересен е и въпроса какво представлява в действителност резонанса във вода? Водата е проводник на акустичните трептения между две резониращи полусфери като протичащият ток е със същата честота....
илко илиев:
и аз имам една реализация 10-литра вода от 12-гр. до 60-гр.за 13-мин.но е около 2,00-ампера. и отначало тръгва
към 3-00амп.ако знае някой какво има в тая топка вътре нека подскаже.
илко илиев:
здравейте и на вас.съгласен съм че е куха, но захранващия кабел през тръбата ли минава и се закача отгоре на топката или е вътре в топката? защото ще има разлика в резонанса тогава.и от какъв материал е направено?аз пробвах от месинг но нещо не се получава.пробвах и само с две камбани също не.има някаква уловка в това нещо.но каква е никой не казва.
илко илиев:
един ме обеждава че видял да се топли80-кв. апартамент с 24-волта с радиатори.но това което евидял е било само един шкаф и нищо по вече.аз се занимавам с направа на отопление с камини и съм и електротехник
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия