Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Резонансен електрически отоплител на Питър Дейви
Петър:
--- Цитат ---В горната диаграма Фазата е вързана към проводник 6, преминава през свързващата тръба 8 и е
свързана към вътрешната полусфера 1, с болт 3, който е завит с резба към тръбата 8 и я придържа.
Важното е фазата да е свързана към малката сфера 1. Нулата, по проводника 7 също преминава през
тръбата 8 и е свързана с външната полусфера 2 с болта 5, който също е навит на тръбата.
Разстоянието между двете сфери се определя от шайбата 4, която е направена от топлоустойчив
изолатор. Важно е тръбата 8 да е направена
--- Край на цитат ---
trax:
Благодаря на всички !
Уж търсих за "фаза" в темата обаче нищо не открих - странно :(
administrator:
http://www.hibberts.co.uk/wavanal.htm
Trailblazer:
Искам да попитам, в крайна сметка някой успя ли да го реализира този нагревател? Ако да, то какво използвахте за тези 2 полусфери? Аз съм намерил 2 различни по размер такива от телефонни звънци. Нямат посочените на схемата размери, но по-скоро вероятно не това е най-важното. Може би трябва да има някаква геометрична зависимост между тях, но настройката на малката полусфера да трепти на 50Hz е наи-важно разбира се. Ако някой го е изпълнил технически нека да сподели. Знаете че от теория до практика, има много път за извървяване. ;)
administrator:
--- Цитат на: Trailblazer в Юни 04, 2008, 04:45:24 pm ---Искам да попитам, в крайна сметка някой успя ли да го реализира този нагревател? Ако да, то какво използвахте за тези 2 полусфери? Аз съм намерил 2 различни по размер такива от телефонни звънци. Нямат посочените на схемата размери, но по-скоро вероятно не това е най-важното. Може би трябва да има някаква геометрична зависимост между тях, но настройката на малката полусфера да трепти на 50Hz е наи-важно разбира се. Ако някой го е изпълнил технически нека да сподели. Знаете че от теория до практика, има много път за извървяване. ;)
--- Край на цитат ---
Да, има една реализация, след завиране консумира 1.8А ток. Чакам още резултати.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия